DEDDOM випустив ескапічний сингл

Нещодавно експериментальний проєкт DEDDOM оприлюднив новий сингл "DEDISDEAD". Той продовжує задум попереднього альбому формації.

Андрій, автор музики DEDDOM, написав цю композицію за три місяці. Найскладнішим етапом він називає роботу над звуком, із чим йому допоміг учасник гурту Red Eyed Hyena.

"Він дав мені скористатися своїм гітарним процессором. У мене був такий самий, але згорів разом з хатою", – розповідає Андрій Неформату.

Унаслідок війни його життя серйозно змінилося, а власна творчість стала своєрідним прихистком від життєвих складнощів.

"Я і моя сім’я в лютому покинули дім, то майже прифронтова зона. Декілька діб за кермом, лютий мороз, нема де заночувати, затори на дорогах, закриті заправки через брак пального. Не встигли оговтатись, як весною прилетіло в нашу хату, розворотило половину вулиці. Туди кілька тижнів як перебралися мої батьки з родичами із Харкова, бо місто просто стирали ракетами. Через вибух не стало хресного й бабусі, мати контужена, а батько тепер інвалід. У цих умовах треба було знайти спокій, рівновагу і діяти вже з холодною головою. Тож медитації, психолог, прогулянки біля річки вилились у цей трек", – додає виконавець.

За словами виконавця, ця музика уможливила його ескапізм, а також допомогла привести мислення до ладу.

"Це спосіб уповільнити думки, заспокоїтись і набратись сил, бо треба багато працювати і допомагати, в тому числі і собі. Тож у якомусь сенсі ця робота є описом трансформації агресії й страху в спокій. Приходить спокій і зло вмирає, як і дід, який є злом. Це він зображений на обкладинці під час цього процесу".

На шляху реалізації синглу Андрія спіткала низка визначних для нього збігів. Приміром, в Івано-Франківську він випадково зустрів Філіпа Доброва, засновника Robust Fellow, коли сам був у бейсболці лейблу. Той познайомив його з багатьма музикантами: Shiva the Destrucktor, ПРАЩУР, Oleksii Lupashko і вже згаданими тут Red Eyed Hyena. Ці зустрічі морально підбадьорили музиканта і, як він нам розповів, додали спокою в його трек.

Обкладинку для синглу "DEDISDEAD" намалював Vadym Gravehouse, який також свого часу запропонував проєкту ідею власного мерчу.

Тепер Андрій планує опанувати саксофон, оскільки уявляє його частиною майбутнього релізу.

"Хочу записати вже з ним [саксофоном] нові мєм-відео, а пізніше і новий альбом. Правда, щодо альбому це зовсім довгострокові плани, бо я все роблю один. Навіть той рівень якості, який я видаю, коли пишу всі інструменти сам, – здоровезний обсяг роботи для однієї людини. Тож вірю що в нас ще багато часу попереду, в тому числі і щасливого".

DEDDOM – експериментальний/психоделік-рок проєкт, який заснував харківський музикант Андрій. Він пише і видає музику в форматі тривалих треків, суцільних або розділених на кілька частин. Наразі в дискографії формації три таких треки.

DEDDOM у мережі:

https://www.instagram.com/deddom_band/
https://www.facebook.com/deddomband

Фото обкладинки – надав виконавець