Siver видають перший альбом

Не так давно метал-гурт Siver випустив дебютний альбом "По Зарослих Стежках". У ньому музиканти з експериментальним минулим зосереджуються на більш традиційних формах.

Композиції для свого нового проєкту Siver написали учасники гурту Abusive FishermanОлександр та Андрій. Каркас пісень був готовий ще в 2021 році, тоді ж були записані ударні, на студії Hi-Gain у Чернігові.

"Потім ми поставили проєкт на паузу й лише після випуску другого альбому Abusive Fisherman я почав працювати над гітарами та басом, вдома. Згодом почалась війна – ми офігівали в Чернігові, про музику не думали. Лише в середині 2022 року я повернувся до роботи над альбомом", – розповідає Олександр, вокаліст і гітарист Siver, Неформату.

У лютому цього року дівчина Олександра записала вокал для альбому, на тій самій студії, й робота була готова до виходу.

На музику альбому Олександра надихнула творчість гурту Opeth – у нього виникло бажання створити щось подібне, але без буквального копіювання. Лірика ж відповідає різним моментам життя виконавців.

"Текст "По Зарослих Стежках" я написав про чернігівські ліси. Для мене це абсолютна норма – піти самому надовго в ліс та бродити там годинами. Під час бомбардувань нічого не хотів писати, але ці події дуже на мене вплинули й текст пісні "Навиворіт" саме про це. "Господар" повністю написаний під час прогулянок безлюдними темними вулицями. Чистий морок. Найважче дався текст "Вугілля і Сльози" – це автобіографічна пісня про дуже погані речі, які трапились зі мною у минулому. Тексти "Потрух" та "Карпатський Ліс" написав барабанщик Андрій. Перший – про зрадників нашого народу, а другий присвячений передумовам повені на Прикарпатті в 2020 році. У пісні "Звірі На Галявині" голос людини не потрібен, тож тексту також немає, лише музика".

Наразі виконавці вважають, що в цього проєкту не буде продовження, оскільки ударник Андрій не налаштований грати музику, а Олександр грає в інших гуртах – у Hempcrete (з друзями з часів Dan Stark) та в Opus Hereticus (з друзями з гурту Keepleer 18).

Siver – чернігівський блек/дум-метал гурт, який заснували учасники Abusive Fisherman, Олександр Аввакумов і Андрій Бордаков, аби "відпочити" від експериментальної музики. Музиканти видали один альбом і надалі не планують розвивати цей проєкт.

Siver у мережі:

https://www.instagram.com/siver.band/

Фото обкладинки – надали виконавці