Gooos видали новий імпровізаційний альбом

Нещодавно психоделік-рок проєкт Gooos видав свій новий альбом "Fault".

Відповідно до концепції проєкту, учасники Gooos записали ці композиції наживо, ще у серпні, але видати їх вдалося не одразу.

"Близько двох місяців зайняло зведення і мастеринг альбому, які повністю робив Андрій [ударник – ред.]. Було багато обговорень і варіантів, як має звучати запис, і приблизно на початок листопада нам вдалося домогтися звучання, яке ми вважали найбільш підходящим для цього альбому. Потім, на жаль, почалися часті вимкнення електрики через обстріли інфраструктури і це затягнуло весь процес ще на 2 місяці. Хоча ми живемо не у прифронтовому місті, все ж екстрені і часто непрогнозовані блекаути сильно завадили випустити нам альбом раніше" – ділиться Сергій Свірідов, гітарист гурту, із Неформатом.

Влітку, під час джему в More Music Club, вони випадково познайомили із Олександром, який відтоді є їхнім басистом.

"Я виїхав тоді з Херсона до Одеси і познайомився з хлопцями на джемах More Music Club. Ми почали джемити на їхній репетиційній базі і взаєморозуміння виникло буквально з півслова. Ми записали тоді багато різних джемів і плануємо видавати їх надалі", – згадує Олександр.

Тоді ж Сергій повернувся зі Львова заради цих записів.

Що стосується тематики, яку ввібрала в себе ця імпровізація, то вона пов’язана із особистими відчуттями виконавців о цій порі.

"Я б міг це описати як дивний і лякаючий сюрреалістичний сон, у якому ти рухаєшся від стану переляку і невизначеності до спроб відволіктися, про щось мріяти, на щось сподіватися, і в підсумку повертаєшся до невблаганної і жахливої реальності", – пояснює Сергій.

Репетиційна база музикантів знаходиться недалеко від порту, в який влучила ракета якраз тоді, коли вони були там, на своїй базі.

"Звісно, атмосфера самого запису інспірована війною в нашій країні, тим, що відбувається довкола нас і загалом у світі, цим тривожним відчуттям, що увесь звичний нам світ валиться, вкривається тріщинами, які не можна залатати, і, зрештою, вирушає в безодню. Це проявлялося навіть у дрібницях на кшталт епізодів, коли я їхав з Андрієм на репетицію і чув свист ракети, що пролітає над Одесою, а потім заходив у новини й переконувався, що це було саме це".

Обкладинку для альбому виконала колега Сергія з гуртів Abyss та Suara, де вони разом грають. Вона ж виконувала попередні обкладинки для Gooos. Ідея полягала якраз у зображенні згаданих вище тріщин у "тканині Всесвіту".

"Зміст слова "fault" говорить сам за себе, це розлом і в матерії, і в земній корі, і в тканини Всесвіту. Є простір для абстракції і це здорово. Попередній наш альбом теж був оформлений схожим чином, з такою ж абстрактною назвою і обкладинкою", – додає Андрій, ударник гурту.

Тепер музиканти працюють над тими записами, які їм вдалося зробити влітку. Також нові українські реалії без електроенергії підштовхнули виконавців до імпровізацій на акустичній гітарі та кахоні – їхнє видання планується вже цього року.

"З нинішніми відключеннями складно сказати, коли саме вийде займатися зведенням і мастерингом, але ми постараємося це зробити у цьому році. Думаю, наш наступний альбом буде в стилі фанку і дабу і матиме світлий, літній настрій. Від тривог і напруження треба все ж періодично відволікатися на інші речі".

Gooos – імпровізаційний психоделік-проєкт музикантів Сергія та Андрія, заснований в Одесі. Віднедавна до колективу доєднався басист Олександр. Музиканти видають записані наживо імпровізаційні мелодії, оформлені відповідно до конкретної концепції. Їхня творчість не обмежується ані стилем, ані жанром. В дискографії Gooos наразі два альбоми.

Gooos в мережі:

https://www.instagram.com/gooos_band/

Фото обкладинки – надали виконавці