Strike Each Other припиняє діяльність

Днями хардкор гурт Strike Each Other випустив прощальний мікстейп і оголосив, що припиняє існування. 

Гурт діяв з 2008 по 2023 рік і за цей час встиг випустити кілька альбомів та дрібніших релізів, а ще чимало виступав наживо по всій Україні, зокрема в період 2017-2019 років. На прощання Strike Each Other зібрали для своїх фанів мікстейп із шести треків. Туди увійшли три старі сингли й три нові пісні, які колектив готував для нового повноформатного альбому, що так і не був завершений. 

"Треки записані у різні роки, а ті, що писались для альбому, мали різний мікс та мастеринг. На той час це був пошук звуку і вони залишились, більшою мірою, як демо, хоч і звучать добре, бо до цього ми ставились досить прискіпливо", — розповів у коментарі Неформату гітарист та автор текстів Віктор Ковальчук.

Стримінги тут

Відповідно, різняться треки не лише звучанням, але й сенсами. Віктор коротко переповів, про що вони:

"Crash" — розум людини як зброя масового знищення, коли "проповідник" давно зрікся своїх ідей та використовує їх і надалі, як вплив на загальну думку суспільства, будь це політика, релігія тощо.

"Faceless" — про нестановлення людини як особистості, про рутину та буденну працю, аби пошвидше прийшов вечір, а раптом "завтра вранці буде краще", та не прикладаючи ніяких для цього зусиль, все повторюється знову.

"Man On Fire" — про помсту людини до несправедливості, через яку було втрачено найдорожчу людину. Коли дуже мала межа між холодним розумом та жагою до вбивства, заради помсти, коли "закон" виступає на боці вбивці".

Мікстейп доступний у цифровій версії на всіх платформах, а ще обмежений наклад дисків вийде за підтримки лейбла Death Farm Records. До нього хлопці вирішили додати й три старі сингли, а саме "Justice" 2018 року, "Merciless" (2020) та свій єдиний українськомовний трек "Навколо мене" про події весни 2022-го.

"Justice" - єдиний відеокліп у дискографії гурту

Обкладинку для мікстейпу ще кілька років тому зробив Денис "Карден", який відповідав за арти для релізів гурту 2013 та 2016 років, а також за окремі афіші їхніх шоу. І конкретно арт з мікстейпу був використаний для мерчу під час виходу синглу "Merciless" у грудні 2020 року.

Віктор Ковальчук розповів, що гурт фактично припинив діяльність ще кілька років тому, після виходу синглу "Merciless" у 2020-му та першої хвилі ковіду.

"Просто хотілось зробити якесь логічне завершення: альбом, останні шоу і тд. Але цього не сталось, відстань у сотні км один від одного, і в кожного свій ритм життя та побут, так і не дали зібратись знову повноцінно", — додає музикант. 

Отож, прощальне шоу, за його слова, зараз фізично нереально організувати, але певна надія у слухачів може залишатися. 

"Під час війни було піднесення до написання, ось і видали пісню "Навколо мене", але далі розмов про те, щоб зібратись, це не дійшло. Але між собою більше почали спілкуватись, що до того два роки вже не було таким активним. І в кожного з нас ще, мабуть, досі жевріє бажання колись відновити колись діяльність", — каже Віктор

Зараз басист Ян грає у Juggernaut, а ударник гурту Дмитро в цьому ж колективі перекваліфікувався на гітариста. 

"Цей гурт нам найближчий по духу як і через дружні стосунки, так і через стиль музики, тому не дивно, що вони там. А також я сам створив студійний проєкт Mercy Denied, де у ролі барабанщика та студійного басиста знову ж таки наш Діма:) Написані три треки й лірика, дещо вже записано інструментально, працюємо поволі, але все з часом буде", — додає Віктор.

Strike Each Other — металізовний хардкор-гурт, що був заснований у 2008 році в Тернополі.За час свого існування гурт зазнав кілька змін складу, і за час свого існування видав кілька альбомів, EP, демо та синглів. Команда є одним із найвпізнаваніших представників жанру в Україні, також відома закордонним слухачам.