Tik Tu видали кліп до своєї пасторалі

Нещодавно інді-гурт Tik Tu оновив свій сингл "Pastoral" кліпом із кадрами нинішніх українських реалій.

Трек, записаний ще під час революції гідності у 2014 році, нині набув нового, хоча й схожого сенсу.

"Інтернетом [ред. – у 2014 р.] блукав дуже поширений вірш, котрий так ясно та глибоко залишався звеніти у голові. В кінцевому так і вийшло – "Пастораль" гукає тихим та пронизливим криком сотні матерів, які вже не дочекаються додому своїх дітей. Дуже важко було переживати ці події", – ділиться вокалістка гурту Наталія із Неформатом.

 

В тому році Наталія взяла свої стресові накопичення й перетворила їх на цю пісню. Секція хору була записана на домашній студії, а інше вже на Шпиталь Рекордс разом із музичним другом виконавиці Лесиком Омодада.

"Я пригадую, як тоді ще подумала: якщо на ваги покласти різножанрові українські пісні, перевага буде на користь туги, суму, скорботи та безвідрадності, оспівування загиблих, втрачених, висвітлення тем складної долі. Причина зрозуміла всім. У нас віками за спиною живе сусід, якого ми не просили."

Кілька років цей трек лежав забутим й ось недавно подруга Наталії згадала про нього, чим спровокувала неочікуване переосмислення композиції.

"Стас Юрченко, фотожурналіст, великий гуморист та щирий балакун, людина, знайомство із якою у мирний час стало приємним бонусом, поїхав документувати місця актуальних бойових дій. Щогодини гортаючи новини, ми натрапили на цілий стос його фотокарток. За мить склалось все разом – "Пастораль" та побаченні кадри, що як ніколи підкріплюють емоції."

Згодом барабанщик гурту Рома Кузь змонтував відеоряд із кадрів фотографа.

"Було дуже важливим помістити на своїх сторінках готове відео, маючи чимало європейських підписників та скориставшись сьогодні сторінкою, як інформаційним інструментом для поширення подій, що відбуваються із нами. Щодня надсилаючи такі чіткі меседжі, можемо дати можливіть світу нам допомогти у поширенні інформації та можливість здійснити донат на гуманітарну допомогу чи підтримку ЗСУ."

Із цією ж метою учасник гурту Лесик Омодада заснував свій фонд підтримки музикантів, про який ми докладніше писали тут.

Tik Tu – тернопільский інді-гурт, заснований у 2014 році. Їхній дебютний альбом "Shuma" вийшов у 2016 році, а нашу рецензію на їхній другий повноформатник "Ulitakis" можна прочитати тут.

Tik Tu в мережі:

https://soundcloud.com/tiktu
https://www.facebook.com/tiktu.band/

Фото обкладинки – Facebook виконавців