Nikolaienko видав музику для музейних діорам

Сьогодні електронний виконавець Дмитро Ніколаєнко додав альбом "Nostalgia Por Mesozóica" до своєї сольної дискографії, чим втілив власну ідею 2013 року.

"Якось я пішов в Національний науково-природничий музей НАН України і мене сильно вразили діорами, присвячені різним куточкам світу та України. Біля деяких діорам навіть стояли аудіоколоники, але звуку не було, тоді я подумав, що було б добре створити його", – розповів виконавець Неформату.

Дмитро писав цей альбом фоново – поступове накопичення матеріалу для нього почалося ще у 2016 році й лише зараз назбирався повноформатник.

Значною мірою Дмитра надихнула окрема риса засклених сцен з минулого:

"Стосовно символізму, ці діорами вражають своєю синтетичістю – вони знаходяться за склом, їх неможливо торкнутись, і в цьому є щось схоже на музику, яку я роблю. В моїх треках багато перкусій та звуків дикої тропічної природи, які я виробив на своїх синтезаторах, це такий собі псевдо "field recordings"."

Як можна здогадатися, на обкладинці альбому якраз фотографія однієї з тих діорам. Світлину Дмитро зробив під час свого візиту до музею, приблизно у 2013 році.

"Ця тропічна діорама плюс-мінус відповідає умовам часів мезозойскої ери, до яких я посилаюсь. Чому саме мезозой? Ну, по-перше, тоді ще не було людей як виду, тому ностальгія по цьому періоду це такий собі оксюморон. По-друге, культура перенасичена ностальгією по різним періодам від 60х до 90х і я подумав, що настав час піти далі. Ось, наприклад, навіщо деяким нашим громадянам ностальгувати за совком, коли можна ностальгувати одразу за мезозоєм – не було війн, проблем з екологією, кліматом тощо."

Nikolaienko – сольний проєкт столичного виконавця та звукорежисера Дмитра Ніколаєнка, який видає експериментальну електроніку. Дмитро також є засновником лейблу Muscut.

Nikolaienko в мережі:

https://www.facebook.com/dmytro.nikolaienko

Фото обкладинки – Facebook викнавця