ГО "УААСП" більше не співпрацює з російськими партнерами

Українська Агенція з Авторських та Суміжних Прав в односторонньому порядку прийняла рішення про розірвання угоди з Російським авторським товариством.

"Ми розриваємо міжнародну угоду з РАО в односторонньому порядку. А це значить, що більше 7 млн гривень роялті окупантів, що за міжнародною угодою ми мали б сплатити російським "скоморохам", будуть заморожені на рахунку нашої організації", – цитата генерального директора ГО "УААСП" Валерія Харчишина з офіційної заяви.

Також організація анулювала угоду з російською Асоціацією правовласників по захисту і управлінню авторськими правами у сфері мистецтва (рос. – УПРАВИС).

До позиції української агенції також приєдналися її партнери з різних країн: італійське товариство авторів і видавців SIAE, велика авторська організація ASCAP, ірландська організація IMRO, британська організація PRS for Music та ще низка інших. Детальніше про весь перелік та внесок кожної з організацій до спільної боротьби проти агресора можна дізнатися в розділі новин сайту ГО.

Нагадаємо, що на фоні російської агресії проти України багато світових музичних компаній та сервісів також вийшли з російського музичного бізнесу. Серед таких, наприклад, три великих лейбли: Universal Music Group, Sony BMG Music Entertainment та Warner Music Group, а також деякі стримінги. І ця тенденція продовжує набирати обертів.

ГО "УААСП" – організація колективного управління правами авторів творів різних видів мистецтва і науки, яка регулює майнові права українських авторів, а також представляє інтереси зарубіжних правовласників на підставі договорів про взаємне представництво з іноземними авторсько-правовими організаціями на території України.

Організація в мережі:

http://uacrr.org.ua/
https://www.facebook.com/uacrr/

Фото обкладинки – Facebook агенції