В Україні діє Мистецький Фонд Екстреної Допомоги

Незалежні митці, куратори та працівники сфери культури України можуть звернутися по допомогу в Український Мистецький Фонд Екстреної Допомоги.

Серед пріоритетів допомоги Фонду:

  • підтримка працівників сфери культури, які залишились в Україні та потребують термінового забезпечення базового рівня життя та безпеки;
  • забезпечення видимості української культури в Україні та за її межами, а саме підтримка індивідуальної творчої діяльності митців та культурних працівників, безперервності досліджень дослідників, кураторів, теоретиків та ін. працівників культури, допомога українським неурядовим організаціям і культурним ініціативам з метою підтримки їх програмної діяльності. 

Звернутися по допомогу можуть культурні дієвці з різних секторів (незалежні митці, куратори, артменеджери, дослідники, музиканти, письменники тощо) і культурні недержавні організації України. Для цього насамперед слів заповнити відповідну форму

Паралельно фонд шукає благодійників, які би надавали кошти на підтримку незалежних митців, а також збирає на сайті перелік додаткових можливостей підтримки представників сфери культури. 

Нагадаємо, раніше ми вже публікували різноманітні програми підтримки для представників культури.

Український Мистецький Фонд Екстреної Допомоги заснували з огляду на російське вторгнення в Україну та загрози, які війна чинить для мирних жителів, зокрема і для незалежних митців і працівників сфери культури, ГО "Музей сучасного мистецтва" разом із партнерами Zaborona, The Naked Room та Мистецьким Арсеналом.

Більше про фонд читайте тут: 

http://ueaf.moca.org.ua/ua.html