Найбільша тиша Катерини Гривул: вийшов другий LP виконавиці

Виконавиця експериментальної музики Катерина Гривул сьогодні випустила свій другий повноформатник, що має назву "TYSHA". Музична робота вийшла на лейблі Standard Deviation.

Катерина працювала над альбомом близько 10 місяців, у своїй студії в Кракові.

"У цьому альбомі велику увагу приділяла тембру і поєднанням живого запису з електронікою. Взагалі міксинг я роблю завжди під час написання моїх треків, а не після. Мені важко уявити, як можна робити по-іншому, адже від цього залежить які елементи будуть наступними і як вони звучатимуть між собою та у просторі", – ділиться Катерина із Неформатом.

На альбомі також є два ремікси на треки Катерини, від виконавиць, яких вона любить.

"Ремікс Flora-Yin-Wong дуже органічно вплітається в альбом. Я люблю її темброве відчуття в музиці а також я рада, що ремікс вийшов дуже в стилі і настрої альбому. Якщо порівнювати його з реміксом Maoupa Mazzocchetti, то у Maoupa ремікс більше trap-oriented, dancing, що додає пікантний післясмак."

Мастерингом альбому займалася команда UTC+16, Kyiv, яку Катерина вважає найкращою з тих, з ким вона співпрацювала.

У цілому альбом стоїть на темі тиші, яка виникла під час локдаунів і яку відчула виконавиця.

"Працюючи над альбомом у той період, я відчула, що перебувати в оточенні людей більше не було для мене природним чи органічним, це почало здаватися штучним і синтетичним. Вперше я почала сприймати людей як потенційну загрозу. Це змусило мене почуватися розрірваною між двома світами: віртуальним і реальним, і я відчула, що не належу до жодного з них."

Тож, за словами артистки, "TYSHA" досліджує напругу між двома реальностями, між різними формами мовчання, між відчуттям невизначеності щодо того, де насправді ваше місце, а також бажанням повернутися до того, що вже зникло.

Фото для обкладинки зробив Sam Clarke, а дизайном займалася агенція RAM.

"Загалом ідея була створити образ, що важко вловити чи зрозуміти спершу. Мені дуже подобається обкладинка тим, що не зрозуміло, як саме вона зроблена. На ній присутні різні ґлітчі, але поміж тим все виглядає аналогово", – додає виконавиця. 

Katarina Gryvul – композиторка та скрипалька, яка вивчає електроакустику в університеті Кракова і пише експериментальну музику на межі різних жанрів. У її дискографії вже два повноформатних альбоми: "Inside the creatures" та "TYSHA".

Katarina Gryvul у соцмережах:

https://katarinagryvul.bandcamp.com
https://soundcloud.com/katarina-gryvul
https://www.instagram.com/dgalapita

Фото обкладинки – надала виконавиця