The BUMA 2021: Sick Solution як найкращий метал-гурт та інші переможці

Вінницький гурт Sick Solution одержав звання найкращого метал-гурту 2021 року, за версією жанрової премії The Best Ukrainian Metal Act.

Про це повідомляється на офіційній сторінці премії у Facebook.

За словами учасників Sick Solution, вони більше ніж здогадувалися, що отримають головне звання премії.

"Чесно, ми навіть і мріяти не могли, що нас позвуть, особливо після зміни музичного вектору на хардкор, думали, що ми, можливо, "неформат" для премії. Також після оголошення Влада Ляшенка (ред. – власник премії) про продаж премії всі вже гадали, що вона не відбудеться. Але нам написали й покликали за класичним форматом, тому ми були в шоці та в піднесеному настрої, чекали всіх анонсів, щоб побачити, з ким будемо змагатись. Були впевнені на 99%, що ця зірка стане нашою, так і сталось", – діляться музиканти-переможці з Неформатом.

Рецензію на цей альбом переможців можна прочитати тут.

Інші призові місця дісталися гуртам Rabbit Leader, друге місце, та VELJA – третє місце. Детальніше про те, хто що встиг написати й видати за 2021 рік ми писали тут.

Нагадаємо, що минулого року звання найкращого метал-гурту отримали Ignea, чий кліп цьогоріч був номінований на звання найкращого, але не був вибраний таким. Натомість найкращим метал-кліпом обрали відеороботу "Добрий вечір!" гурту KARNA.

 

А от найкращим метал-альбомом 2021 року визнано альбом "Where Fear and Weapons Meet" гурту 1914.

У 2020 році це звання теж було за тогорічними переможцями Ignea, його одержав їхній альбом "The Realms of Fire and Death".

На завершення додамо ще кілька слів від Sick Solution про значення цієї премії для них та для музикантів загалом:

"Ми знаємо, що ця перемога значить для нас внесення в історію української метал-сцени поряд з іншими переможцями різних років, а також гарантує буст запрошень на всі фестивалі України та цікаві іноземні сапорти. Простіше кажучи, нас очікують підвищення рівня концертів, ну і, звісно, інфошум та привернення певної уваги. А так – це гордість виграти метал-премію, це вже третя зірка для нашого міста і це круто."

The Best Ukrainian Metal Act – єдина українська метал-премія, що діє з 2013 року. Більша частина переможців є підписантами австрійського лейбла Napalm Records.

The Best Ukrainian Metal Act у мережі:

https://www.facebook.com/bestukrainianmetalact

Фото обкладинки – Neformat