Металпанки Squat Apart досягли бажаного звучання на новому ЕР

Одеський гурт Squat Apart, що грає суміш металу та панку, випустив новий мініальбом "Cult Returns".

Робота складається як з нового, так і зі старого матеріалу, а його запис вимагав певних зусиль, аби гурт таки віднайшов необхідний звук та зміг його втілити.

"Ми дуже довго займалися пошуком звуку барабанів та й звучання в цілому. Хотілося отримати максимально живий звук в студійних умовах, наближений до нашого рівня виконання, подачі та сирого звучання. Я думаю, ми цього домоглися. Також ми дуже ретельно попрацювали над піснею "Плач Землі", у ній багато різних стилів та елементів у вигляді акустичного переходу, семплів, різного вокалу тощо", – ділиться ударник та вокаліст гурту Тарас із Неформатом.

Перейнятися цією композицією, зробити її глибшою та відмінною від інших музикантам допоміг Андрій Мухамет зі студії Dark Blue Records, де Squat Apart і працювали над альбомом. Повний запис матеріалу виконавці зробили приблизно за місяць, а постпродакшн зайняв початок грудня.

Як цілісна робота, альбом не має одного конкретного задуму, але пісні в альбомі побудовані навколо тем несправедливості, соціальної нерівності та відчуженості.

"Хотілося б додати, що увесь посил нашої музики містить текст пісні "Воззвание". Там є все, що ми хотіли сказати, інші пісні – це як доповнення, просто лірика, прямо як у Burzum."

На обкладинці альбому зображено персонажа на ім’я Культ, який знаходиться у "злому світі людей". Але ця ідея не була першою.

"Початково задуману обкладинку 2 з 3 людей відкинули, тож ми вирішили звернутися до компанії All4band Design, оскільки не знали, що саме там має бути зображене. У результаті ми зупинилися на цьому варіанті, чим залишилися дуже задоволені."

Далі в планах гурту випустити ще один EP та, можливо, "якийсь цікавий сингл". Також музиканти прагнуть активніше зайнятися концертною діяльністю й відкриті до пропозицій!

Squat Apart – гурт, що характеризує свій напрямок як metal punk і був заснований у 2011 році. З тих пір колектив неодноразово розпадався, але відроджувався. Стабільна активність в гурту почалася у 2016-2018 роках й триває донині. За духом музикантам дуже близька пізня творчість Darkthrone, а також вся екстремальна музика 80-х.

Актуальний склад гурту:

  • Тарас – вокал, барабани
  • Володимир – гітара
  • Влад – бас

Squat Apart в соцмережах:

https://squatapart.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/squatapart/
https://www.facebook.com/Squat-Apart-110223731437161/
https://www.youtube.com/channel/UCPckpFdL4GesbilOR7xlsgg

Фото обкладинки – надали виконавці