Дебют в настрої "Відьмака": новий ЕР від Vatt'ghern

Новий ЕР “Aedd I” від проєкту Vatt'ghern вийшов днями на Erythroleukoplakia Records. Він доповнює всесвіт відомого польського твору "Відьмак" Анджея Сапковського композиціями в тому ж настрої.

Vatt'ghern – один із численних проєктів київського музиканта, що творить під псевдонімом  або sun. Виконавець також причетний до створення таких формацій, як Cтупор та Криґа.

Увесь реліз, від початку й до кінця, музикант створив самостійно: зіграв, записав інструменти, які на диктофоні, які на FL Studio, звів та намалював обкладинку. Як це вже звично – матеріал був написаний протягом карантину, восени, приблизно за тиждень.

“У мене були гітара, металофон та аудіорекордер на телефоні, достатньо якісний, принаймні гітара звучить живо. Деякий матеріал, як-от "Аард", був готовий ще до того, як я задумав писати музику по "Відьмаку". Вже тоді деякі мої друзі підказували, що це їм нагадує щось зі всесвіту "Відьмака", тому я подумав – а чому б мені не доповнити цей великий світ новими мелодіями? Залишалося скласти все докупи. Так і з'явилася назва проєкту та альбому, а також треків – все ельфійською "старшою мовою", – ділиться музикант із Неформатом.

На обкладинці мініальбому зображено "камені сили":

"Ця ідея прийшла зненацька, коли я думав який би відомий пейзаж намалювати."

Більше того, sun створив обкладинки та логотипи для білоруського гурту Smoŭž, для проєкту "Дума" (альбом "Зубы Земли") свого товариша із Саратова та для інших виконавців, оскільки, за його ж словами, “обожнює графіку”.

Зараз sun планує написати матеріал на кожен "відьмачий знак".

“Вже є готова обкладинка для наступного релізу та нові мотиви. Думаю, альбом вийде набагато кращий та якісніший за цей, як в плані аранжувань, так і в плані сонрайтингу, тільки почекайте рік або два”, - додає музикант.

sun у соціальних мережах: