"Вусатий Фанк" покажуть в українських кінотеатрах

Документальний фільм "Вусатий фанк" з 24 червня можна буде побачити в кінотеатрах України.

 

Нагадаємо, прем'єра фільму відбулася 6 жовтня минулого року, після чого показів в українських кінотеатрах не було.

Зараз же анонсовані покази фільму в містах Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпро, Суми, Чернігів, Хмельницький, Полтава, Житомир, і цей список ще доповнюватиметься. Детальний розклад та квитки можна знайти тут

Фільм розповідає про початок сімдесятих – золоту епоху української популярної музики. Автори дослідили, звідки і як у радянській союзній республіці виникла ціла музична сцена, абсолютно оригінальна, а з іншого боку, цілком синхронізована з глобальними музичними тенденціями. Мова йде про, як їх тоді називали, ВІА Смерічка, Березень, Дзвони, Водограй, Мрія, Світязь, Жива вода, Беркут, Візерунки шляхів, Музики, Кобза, Арніка та багато інших. 

"Це один з тих фільмів, ідея якого виникла, мабуть, дуже давно - коли ще був зовсім дитиною і в 70-х ходив на концерти всіх цих ВІА. Мій тато мав стосунок до організації виступів, й мене пропускали до місцевого будинку культури. А кілька років тому режисер Сергій Лисенко розповів про пітчинги, що проводить Держкіно й порадив звернутись до продюсера Андрія Границі (Т.Т.М.). Буквально за пів години я написав короткий синопсис й в останній момент подався на конкурс проєктів. Несподіваним чином "Вусатий фанк" отримав державне фінансування — й почалися зйомки. Для мене це була справжня пригода, бо ж фільмів ніколи не знімав (був лише деякий досвід роботи на музичному телебаченні). Виробництво кіна тривало близько двох років. Найскладнішим було вкласти весь відзнятий матеріал у кінцевий хронометраж 75 хвилин. Наш перший варіант тривав десь 6 годин", - розповідав у коментарі нашому виданню автор ідеї та сценарію Віталій Бардецький.

Стрічка у мережі:

https://www.facebook.com/MustacheFunkMovie/
https://www.youtube.com/channel/UCb8vBOh7NImOOmGxYUNpPtA