Прем'єра фільму "Вусатий фанк" запланована на кінець березня

Виробництво документального фільму "Вусатий фанк" завершене, а його прем'єра запланована у Києві на 29 березня. 

Фільм розповідає про початок сімдесятих – золоту епоху української популярної музики.  Автори дослідили, звідки і як у радянській союзній республіці виникла ціла музична сцена, абсолютно оригінальна, а з іншого боку, цілком синхронізована з глобальними музичними тенденціями. Мова йде про, як їх тоді називали, ВІА Смерічка, Березень, Дзвони, Водограй, Мрія, Світязь, Жива вода, Беркут, Візерунки шляхів, Музики, Кобза, Арніка та багато інших. 

"Це один з тих фільмів, ідея якого виникла, мабуть, дуже давно - коли ще був зовсім дитиною і в 70-х ходив на концерти всіх цих ВІА. Мій тато мав стосунок до організації виступів, й мене пропускали до місцевого будинку культури. А кілька років тому режисер Сергій Лисенко розповів про пітчинги, що проводить Держкіно й порадив звернутись до продюсера Андрія Границі (Т.Т.М.). Буквально за пів години я написав короткий синопсис й в останній момент подався на конкурс проєктів. Несподіваним чином "Вусатий фанк" отримав державне фінансування — й почалися зйомки. Для мене це була справжня пригода, бо ж фільмів ніколи не знімав (був лише деякий досвід роботи на музичному телебаченні). Виробництво кіна тривало близько двох років. Найскладнішим було вкласти весь відзнятий матеріал у кінцевий хронометраж 75 хвилин. Наш перший варіант тривав десь 6 годин", - розповів у коментарі нашому виданню автор ідеї та сценарію Віталій Бардецький.

Проєкт кінодослідження "Вусатий фанк" став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну фінансову підтримку розміром 1 млн 722 тис. 970 гривень, що й становить загальну вартість виробництва фільму. Режисером картини є Олександр Ковш, автором сценарію – Віталій Бардецький. Продюсер стрічки – Андрій Границя.

За словами Віталія Бардецького, фільм орієнтований на 2 головні аудиторії. По-перше, це люди, які зростали на цій музиці, але дещо підзабули ті пісні. По-друге, то молодше покоління, "для якого дізнатись про дуже просунутий саунд української поп-музики 70-х, можливо, буде справжнім одкровенням."

29 березня з Caribbean Club Concert-Hall запланована офіційна прем'єра фільму, що передбачає не лише його показ, але також виступ діджейського дуету Mustache Funk, зустріч зі знімальною групою та виступ ВІА "Вусатий фанк". Квитки на подію можна придбати онлайн по 190-490 гривень. 

Стрічка у мережі:

https://www.facebook.com/MustacheFunkMovie/
https://www.youtube.com/channel/UCb8vBOh7NImOOmGxYUNpPtA