Лейбл Despot презентував першу збірку-компіляцію

Новостворений новокаховський лейбл презентував дебютну збріку-компіляцію резидентів "Ordeal".

"Досить давно я планував щось на кшталт лейбла-архіву своїх різноманітних проєктів і колаборацій. За час роботи з музикою виявилося багато накопиченого матеріалу, з’явилося безліч інтересів у різних жанрах. Ми вже працювали з неофолком, індастріалом, завжди подобалася різного роду електроакустика, деякі рокові напрямки.
Крім того, коли почали проводити фестиваль Buddha Noise, це показало залученість новокаховських артистів у роботу із саундом, відкрилися нові імена. І для якогось концентрування цих робіт було вирішено започаткувати саундформацію Despot, назвавши її за піснею причетного до цього руху проєкту Бібліотека Просперо. Власне, вона й окреслює естетичні сенси цього об’єднання як існування в деспотичному просторі позалюдської краси", — розповів у коментарі нашому виданню співзасновник лейблу Юрій Самсон.

Представлені на збірці артисти (Starless, Limanenko, Kojoohar, Biblioteka Prospero, Edward Sol, Leoal та Kadaitcha) давно зарекомендували себе на місцевій експериментальній сцені, тому ніяких труднощів у процесі створення збірки не виникало.

"Назва першої збірки, зокрема, підкреслює цю ініціацію, вступ у новий процес, пропонує разом із нами переналаштуватися на якісь нові сигнали. Як і одним зі значущих філософських критеріїв для музикантів лейблу я б назвав усвідомлення присутності у своїй роботі Великої Пустоти. Ну а яскрава емоційність, притаманна багатьом виконавцям, нам уже не так близька", — додає Юрій.

Над обкладинкою працював дизайнер Empty House, котрий раніше робив оформлення для альбомів Kadaitcha.

Наразі Despot це:

  • Юрій Самсон (Kadaitcha, formless creating form, Buddha Noise)
  • Едуард Соломикін (Edward Sol), відомий за лейблами Quasipop і Sentimental Productions
  • Андрій Кожухар (Kojoohar) (Kadaitcha, formless creating form, Buddha Noise)

Наразі лейбл працює над випуском нових релізів та в майбутньому планує видавати їх на фізносіях.

Детальніше ознайомитися зі сценою Нової Каховки ви можете в нашому матеріалі.

Despot — новокаховський лейбл експериментальної музики створений у 2021 році трьома представниками місцевої сцени: Юрієм Самсоном, Едуардом Соломикіним та Андрієм Кожухаром. Дискографія нараховує, поки що, одну збірку.

Despot у мережі:

https://despotism.bandcamp.com/