Robustfellow анонсували новий альбом Shiva the Destructor

Київський гурт Shiva the Destructor та лейбл Robustfellow готуються випустити перший повноформатний альбом команди "Find the Others" і вже представили два сингли з нього - "Nirvana Beach" та "Hydronaut".

Реліз альбом запланований на 26 березня у цифровому форматі, а також на дисках і касетах. Пре-ордер вже стартував на бендкемпі лейбла. 

Shiva the Destructor працювали над новим альбомом "Find the Others" понад три роки. У результаті вийшло 5 треків загальною тривалістю в 45 хвилин.  

"У треках альбому Шиву носить крізь світи, простір і час. Зрештою він спускається на грішну землю десь у 60-тих, вдягає потерті джинси та йде відриватись на Вудсток, тоді чілить на пляжі під звуки серф-року, закохується, мандрує недоторканими лісами, впадає в рефлексивні баталії та віднаходить себе десь на околицях всесвіту. Шива веселиться, страждає, шукає і змінюється, як і всі ми", - йдеться у пресрелізі. 

Наразі слухачам доступні два треки з альбому - "Nirvana Beach" та "Hydronaut". Останній має доволі цікаву ідею створення: 

"Почалося все з дрімучого рифу, який я придумав 20 квітня 2016 року. Я хотів запостити в той день якесь відео на своєму ютуб-каналі, тому ретельно вимив посуд, взяв гітару в низькому строї та пішов грати. Одразу ж виплив основний риф.

А вже 1 травня методом "витяжки" я дістав із голови майже всі інші частини майбутнього треку, повернувшись до підвищеного Шива-строю. Метод полягає в тому, що я записую в лупер основний риф, лишаю його звучати в кімнаті, йду на кухню, вмикаю витяжку на таку швидкість, за якої я ледь чую риф, і мию посуд. За ці 5-10 хвилин у голові починають звучати "похідні" від основного рифу мелодії. Наступний крок — поваритися в цьому трохи, потім піти до кімнати, швидко вимкнути лупер, взяти гітару і встигнути підібрати все, що звучить у голові. Витяжка працює приблизно так само, як і поїздка на метро після репетиції: вона має свій спектр звучання, на який можна покластися, як на опору, на якій в голові починає звучати щось подібне до того, що засіло в ній після репетиції.

Отже, був першочерговий дрімучий гітарний риф, похідною від якого став дрімучий басовий риф, на який наклався прошарок легкого гітарного інтро. Власне, весь трек тут і відбувається міксування чогось дрімучо болотного з чимось повітряно легким.

Далі вже з хлопцями ми розвинули куплети, в яких гармонія кудись рухається, а не постійно лишається на місці, як зазвичай у мене тоді це відбувалось, та придумали текст.

Мій початковий задум був значно більш дрімучий та повільний, але спільними зусиллями у нас вийшла пісня, що значно розширила спектр спершу охоплених нею емоцій”, - розповідає у пресрелізі гітарист Родіон Цікра. 

Shiva the Destructor — київський психоделік рок гурт, створений у 2012 році. Дискографія нараховує один мініальбом. Актуальний склад:

  • Андрій Приймак — гітара, вокал
  • Родіон Цікра — гітара, вокал
  • Андрій Серняк — бас, бек-вокал
  • Костянтин Калачіков — барабани

Почитайте рецензію на Shiva the Destructor – Supreme Light [EP] (2015). 

Shiva the Destructor у мережі: 

https://www.facebook.com/shivathedestructor
https://soundcloud.com/shiva-the-destructor/
https://shivathedestructor.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/shivathedestructor
https://shivathedestructor.com/

Фото Аліни Кучми