Octopus Kraft став сольним проєктом

Дрогобицький post metal проєкт повернувся після чотирирічної перерви із новим альбомом "Null".

З моменту презентації альбому "Крізь тисячі лісів" гурт перетворився на сольний проєкт його засновника Юрія Дубровського. Альбом створювався упродовж чотирьох років та зводився Юрієм на власній домашній студії. Мастеринг робив Сергій Нестеренко (АННА, Latur, Sawsoer, Asthme), також над релізом працювали: Вадим Баюк (АННА, Latur) — накопичення та запис ударних; Юрій Попов (NUG) — накопичення гітар; Богдан Калинець (NUG) та Діма Двугрошев (ех-Octopus Kraft) — накопичення бас-гітари; Катерина Гривул — скрипка.

"Я завжди надихаюся сприйняттям та неприйняттям цього світу, надихаюся ненавистю й розчаруванням у людях та суспільстві, моментами нерозуміння себе та життєвим досвідом. З цього всього випливає основна ідея альбому, "Нуль" — як символ порожнечі, кінця всіх страждань і несправедливості, припинення існування всього, що дихає та відчуває. Треки — це страждання, смуток, меланхолія, через котрі потрібно пройти, прожити, вони як відлік неминучого кінця", — розповів у коментарі нашому виданню Юрій Дубровський.

Над обкладинкою Юрій працював самостійно:

"На ній знак, де зображено восьминіг, число нуль та силует, що символізує заплутаність і водночас єднання мене з цією музикою", — коментує музикант.

У найближчому майбутньому проєкт планує реліз лімітованої серії боксів накладом 27 примірників, до якого увійде диск з альбомом, сет із 8 ілюстрацій від ABRA Illustration та плакат емблеми Октопус, який намалював ілюстратор Кірілл Кіріллов.

Нагадуємо, на сайті є багато матеріалу, присвяченого творчості Юрія Дубровського:

 Рецензії:

Також альбом "Крізь тисячі лісів" потрапив до нашого топ-50 альбомів декади.

Octopus Kraft — дрогобицький постметал гурт, сформований у 2011 році. Дискографія нараховує три повноформатні альбоми, ЕР та сингл. Наразі серед усіх учасників залишився тільки засновник — Юрій Дубровський. Проєкт є повністю студійним.

Octopus Kraft у мережі:

https://octopuskraft.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/octopuskraft
https://www.instagram.com/octopuskraft/