Гурт Wiseword.Nidaros випустив новий альбом

Миколаївський dark folk/neofolk гурт випустив п'ятий повноформатний альбом "Альфа [Хрестоматія] Ωмега". До слова, цьогоріч колективу  виповнюється 10 років. 

Над загальною концепцією релізу гурт працював три роки, а от записав його протягом травня 2020 року на миколаївській студії Jata Studio зі звукорежисеркою Наталіею Тарасовою. 

"Концепцією LP "Альфа [Хрестоматія] Ωмега" є те, що в теології називають "таємницею Воплочення", і рефлексії на цю тему. Альбом має "підзаголовок" "Хрестоматія", який, крім усього іншого, чітко вказує на основну характеристику словесної частини релізу - це все класичні ("хрестоматійні") тексти. Але, попри нібито "чужі вірші", саме п'ятий лонґплей можна назвати нашим найбільш відвертим (і тому найбільш "гострим") альбомом. Це Wiseword.Nidaros без зайвих "шатів". Тому і звучить все доволі мінімалістично", - розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Сергій Гололобов.

Детальні коментарі щодо кожного треку можна знайти на Бемдкемпі гурту. Разом з тим для легшого сприйняття альбому (ред. нам LP здався досить складним для пересічного слухача) Сергій радить наступне: 

"Думаю, щоб краще сприйняти цей альбом, варто його спочатку просто послухати, не читаючи ні текстів, ні тлумачень на ці тексти. Настрій, інтонація - вухо все це сприйме і відправить у мозок) А вже після цього можна додати "зорове сприйняття" (читання). А потім переслухати ще раз. Нещодавно прочитав порівняння нашого LP з музикою Swans і Coil. Можливо, відданим слухачам цих колективів альбом зайде з першого разу". 

Dark folk/neofolk проєкт Wiseword.Nidaros заснував у 2010 році в Миколаєві Сергій Гололобов. На той час найбільше враження на засновника проєкту справляли Of The Wand & The Moon, Current 93 та Sol Invictus. Потім "доєдналися" Backworld, Mizar, Тимур Муцураєв і гурти Девіда Юджина Едвардса (16 Horsepower і Wovenhand). 

Наразі Wiseword.Nidaros має у дискографії 5 альбомів: "Сад Гетсиманський" (2010), "θανάτῳ θάνατον" (2013) (перша частина так званої "Історичної дилогії"), "Старе та Нове" (2015), "Бойові Пісні Ортодоксії" (2017) (друга частина так званої "Історичної дилогії") та "Альфа [Хрестоматія] Ωмега" (2020). Треки гурту також можна було почути на збірках лейблу Khatacomb "Ноктурналія" та "Ліміналія".

Нинішній склад проєкту доволі мінімалістичний: Сергій Гололобов (голос, гітара, інші інструменти) і Анна Пархоменко (голос, перкусія). 

Wiseword.Nidaros у соцмережах:

https://wisewordnidaros.bandcamp.com/releases
https://vk.com/club5935288