Light Matters випустили новий сингл

Київсько-варшавський дует представляє нову пісню "Бумаги Жаль", до слова, першу російськомовну у їхній творчості. 

Детальніше про реліз Неформату розповів вокаліст гурту Юрій Касьяненко. 

— Як ви записували цей сингл? 

— Ми записали пісню під час карантину, щоб не сидіти без діла. Правду кажучи, ми і так завжди робили музику дистанційно: Саша — в Києві, а я — у Варшаві. Просто зараз завдання було обійтися тільки підручними засобами, все зробити самим вдома. Саші друг відправив поштою аудіоінтерфейс, щоб він зміг записати гітару, а я записав вокал сидячи на ліжку. Так що вийшов, загалом, бедрум-поп, тобто бедрум-емо. З неймовірного — Саша звів все на навушниках від айфона.

— Про що співаєте? 

— Це пісня, перша версія якої лежала у Саші, напевно, років сім, і звучала як гурт American Football. Ідея була така, щоб покласти головний мотив на біт, потім ми додали деякі елементи, щоб не вийшов уже зовсім емо-реп. Я вирішив заспівати російською, бо раптом виявив, що звертатися до своїх друзів англійською, взагалі-то, безглуздо. Текст про людей, що переживають через усе і відразу, що марно звинувачують себе у всіх бідах світу.

— Як ви робили обкладинку? 

— Обкладинку ми робили разом. Ідея була в тому, щоб вона була простою і передавала унікальний момент, у якому ми всі перебуваємо — карантин. Отож я просто написав назву на вікні маркером, зробив пару фоток на телефон, потім ми вибрали найприємніше світло та ракурс. У якомусь сенсі, це теж спроба омолодитися, робити речі набагато простіше, ніж зазвичай.

— Які подальші плани на цей рік?

— Я і Сашко хочемо зробити ще кілька нових пісень і зробити EP, що буде повністю зроблений нами вдома. А потім карантин закінчиться і ми повернемо ненависть в хардкор. Не хворійте!

 

Нагадаємо, Light Matters випустили однойменний EP "Light Matters" у лютому 2019-го. 

Light Matters -  це дует, що його утворили київський гітарист Саша Коваль (відомий, у першу чергу, як гітарист панк-гурту Maloi) та вокаліст Юра Касьяненко, який у 2014 році переїхав жити в Варшаву, дещо збіднивши цим київську сцену (де він набув локальної слави і як барабанщик в Date Rape і Nice Wings, Icarus!, і як вокаліст в Alinda і Салют!) і дещо збагативши польську (де він грає в чудовому пост-хардкор гурті Bastard Disco). Перша демка Light Matters вийшла ще у 2014 році, а їхній дебютний EP "Men's Health" був випущений у січні 2018-го.

Light Matters у соцмережах:

https://lightmatters.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/lightmatters
https://www.facebook.com/LightMattersmusic