I Miss My Death випустили новий альбом

Київський symphonic metal гурт нещодавно випустив концептуальний українськомовний альбом "Mysto", що розповідає про містичну сторону Києва.

Детальніше про реліз нам розповіла вокалістка гурту Олена Кривов'яз.

— Як ви писали цей альбом?

— Одразу після випуску попереднього альбому "In Memories" ми планували продовжувати створювати англомовний матеріал в стилі, схожому на gothic doom. Час йшов, і ми зрозуміли, що нас уже не так приваблює цей стиль та початкова концепція. Світ змінювався, ми змінювалися разом з ним. Ми вирішили рухатись далі.

Над альбомом ми працювали з 2017 року. Спочатку співпрацювали з Сергієм Сершнем, навіть випустили з ним 2 сингли. Проте, наша жага до змін підказувала, що цей звук не є втіленням наших задумів. Тоді ми звернулись до Романа Бондара. Саме він допоміг нам повністю віднайти очікуване звучання й показати світу дійсно новий звук I Miss My Death.

— Ви писали, що альбом концептуальний. То про що він? 

— Альбом "Mysto" — це концептуальна україномовна робота, яка описує містичну сторону Києва. Кожна пісня альбому оповідає певну легенду чи історію та відкриває різні сторінки надприродної історії міста від середньовіччя до сучасності. Ми — кияни, але навіть ми не знали всіх загадкових граней рідного міста. Що вже говорити про світ? Тож цією роботою ми прагнемо привернути увагу до Києва як містичного центру Східної Європи.

— Хто робив обкладинку? 

- Обкладинку робила Анна Левицька, талановита київська художниця. Вона має свій особливий стиль, який дуже гарно ладнає з нашим баченням. Анна вже не раз співпрацювала з музичними гуртами, але, як вона зізналася, з українцями — ніколи раніше. Тим приємнішою та більш плідною була наша співпраця.

Крім обкладинки вона створила арт для нашого мерчу. На ньому зображений сюжет однієї з пісень альбому — "Маргарита". Цікаво, що Анна спочатку створює фізичні малюнки, а вже потім переносить їх у цифровий формат. Оригінали обох малюнків для IMMD — обкладинка альбому "Mysto" та арту для мерчу — доступні для придбання та можуть прикрасити стіну особливо завзятих фанатів)).

— На підтримку альбому у березні ви випустили кліп на пісню "Господар "? Розкажіть детальніше про роботу над ним. 

— Пісня "Господар" описує історію про привида київського Зеленого Театру міста Києва. За легендою, хто заходить до театру, має привітатися з його господарем. Інакше привид може розгніватися і нашкодити відвідувачу, увійти у його підсвідомість та схилити до фатальних дій. Ця містична історія показує, насправді, дуже повсякденну істину — нас дуже легко перетворити на маріонеток, а ми навіть не будемо здогадуватися про це. У кліпі втіленням маріонетки стала балерини.

Кліп був повністю зрежисований Артемом Проновим, який чудово зміг втілити атмосферу сучасного містицизму. Локацією для його зйомок стало приміщення київського іподрому, а спеціальними гостями виступили артисти київських театрів — Київського національного академічного театру оперети (Марія Марченко — скрипка) та Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка (пара артистів балету, що побажали залишитися інкогніто).

Альбом доступний до прослуховування на всіх стримінгових платформах. 

 

I Miss My Death (IMMD) – київський sympho metal гурт, заснований у 2007 році. На їхньому рахунку альбоми "At Her Funeral" (2010), "In Memories" (2014), "Mysto" (2020), кілька синглів і кліпів, а також DVD: In Memories Presentation Show (2015). Основна особливість – поєднання елементів класичної та метал музики, що найяскравіше відчувається в дуеті вокалістів IMMD – академічного сопрано та екстремального чоловічого вокалу. Гурт не зупиняється у розвитку жанру sympho metal та весь час збагачує його вкрапленнями з інших музичних жанрів.

Актуальний склад учасників:

  • Олена Кривов’яз — сопрано
  • Сергій Кривов’яз — екстремальний вокал, гітара
  • Михайло Богайчук — гітара
  • Артем Кравченко — бас
  • Микита Гром — клавішні
  • Сергій Новаченко — ударні

I Miss My Death у мережі: 

https://www.facebook.com/imissmydeath/
https://www.instagram.com/immdband/
https://www.youtube.com/user/imissmydeath