Юрій Кононов записав ударні для проєкту Pure Wrath

Мова йде про індонезійський блек metal проєкт, однак нам він цікавий тим, що до створення міні-альбому долучився український музикант Юрій Кононов, відомий за участю в багатьох українських гуртах.

Юрій не вперше записує ударні для різних іноземних проєктів. Так, раніше він співпрацював, наприклад, з французьким пост-блек проєктом Marunata чи німецьким блек метал гуртом Schattenfall.

"Співпраця з музикантами з інших країн дарує корисний досвід і розвиток. Через територіальну та культурну різницю відчувається, що іноземні музиканти мислять і пишуть музику інакше. Мені цікавий цей досвід", — розповів у коментарі Неформату Юрій Кононов. 

Музикант зазначає, що й сам не знає, як знаходить зв'язки з іноземними гуртами та називає принцип роботи подібної співпраці містикою. Останнім подібним досвідом для нього став запис ударних для індонезійського блек metal проєкту Pure Wrath.

"Близько року тому мені написав Ріо, після того, як почув мої записи для гурту Marunata. На той момент Pure Wrath був one-man проєктом з двома випущеними альбомами у дискографії. Прослухавши їх, я був приємно здивований, вважаючи їх одними з кращих зразків жанру, попри використання програмних барабанів.

Ріо хотів зробити новий запис з живими барабанами, вислав мені демо-матеріал для нового EP і надав повну свободу у створенні та написанні партій. Мені захотілося зробити дуже живий, нетиповий для більшості сучасних метал-альбомів, запис барабанів у дусі 90-х, при цьому з досить м'яким звучанням, і без використання програмного вирівнювання за сіткою", — додає музикант.

Юрій також відправив запис на лейбл Debemur Morti Productions, з яким співпрацює, і Pure Wrath підписали. У результаті, EP "The Forlorn Soldier", побачив світ сьогодні, 6 березня, а тим часом музиканти уже готують повноформатний альбом.

Окрім того Юрій Кононов працює над створенням нового альбому власного проєкту Sauroctonos. Це його гурт, що створює музику в жанрі пост-блек металу. У дискографії колективу єдиний альбом, виданий у 2012 році. Близько семи років музиканти мовчали, та на початку 2020-го розпочали роботу над новим матеріалом.

Юрій Кононов — одеський музикант, що працював з багатьма українськими гуртами, зокрема, Yotsuya Kaidan, My Personal Murderer, Septa, Pulatova, Signals Feed The Void тощо. Також він був учасником гурту White Ward і писав ударні для альбому "Futility Report"

Юрій Кононов у мережі: 

https://www.facebook.com/drummeryuriikononov
https://www.instagram.com/yuriikononov/