Гурт Ignea випустив новий кліп та анонсував альбом

Київський мелодик-метал гурт презентував кліп на пісню "Disenchantment" з майбутнього альбому "The Realms of Fire and Death", реліз якого заплановано на 17 квітня.

"Сюжет кліпу розпочинається з людини, що знаходить зламаний жорсткий диск із битим відеофайлом — історією від імені Богів Вогню. Люди не тільки використовували священний вогонь для вбивства одне одного, та з часом почали заміняти вогонь електрикою — штучним, бездушним світлом. Боги розчарувалися в землянах та покинули їх, стверджуючи, що "коли штучне світло згасне, коли ви будете в опіках від ватів, які ви так любили, ви повернетеся до першопочатку, але ми вже будемо дуже далеко", — йдеться у прес-релізі. 

Пісня "Disenchantment" була записана традиційно на київській студії Morton Studio, як і всі попередні релізи гурту. Вона стане частиною повноформатника "The Realms of Fire and Death". Це концептуальний альбом з потужними історіями, метафорами, символікою, що супроводжуватиметься книгою коротких розповідей зі словами кожної пісні. Альбом поділений на три частини, кожна складається з трьох пісень. Разом вони описують окрему історію, що поєднує теми вогню та смерті з різних точок зору.

"Прочитання історій до альбому цілком змінить вашу точку розуміння та сприйняття цієї музики. З новим релізом ми хочемо розказати людям різні історії, які є вигаданими, але спроможними викликати асоціації в кожного. Ми балансуємо між казковістю та брутальністю так, наче це дві частини однієї речі", — пише у прес-релізі вокалістка Ignea Хель Богданова. 

Обкладинку альбому, всі дизайни та кліпи для Ignea робила Марія Горульова, талановита художниця, режисерка та аніматорка з Одеси.

"Я навіть не можу перерахувати, скільки разів ми вже працювали разом. Вона як частина Ignea. Враховуючи, що цей альбом концептуальний, ми хотіли, щоб візуально він також був цілісним. Ми просили художницю працювати у стилі гравюри, а все інше, що ви бачите на обкладинці та на мерчі, — творіння уяви та майстерності Марії. Наш альбом — це не тільки музика, а й розповіді. Тож обкладинка оформлена у стилі старовинних книжок. Навіть шрифт взятий з книги 1865 року", — розповіла у коментарі нашому виданню Хель.

Музиканти обіцяють що, з музичної точки зору, "The Realms of Fire and Death" — це modern metal з динамікою, що плекає мелодійність. І якщо раніше гурт працював у більш симфонічному напрямку, то мелодійна частина на цьому альбомі буде забезпечена використанням різних синтезаторів та електронних звуків.

Особливістю релізу стане те, що він міститиме першу українськомовну пісню колективу, названу "Чорне Полум’я". Вона буде на релізі і в англомовному варіанті, як бонус. Окрім оригінальних пісень, альбом містить і кавер на роботу "Í Tokuni" фарерської виконавиці Eivør.

Наостанок варто зазначити, що значну частину коштів на створення повноформатника гурт отримав з Патреону Хель Богданової. Вокалістка розповіла нам про свої враження та особливості користування цим ресурсом: 

"Я завела Патреон у січні 2019 року, тобто, йому вже понад рік. Спочатку виключно для себе та своєї творчості, яка не пов’язана з гуртом. Але вже за кілька місяців я перетворила його на дещо більше.

Так наш Патреон складається на 50% з моєї творчості (власні пісні, подкасти, вірші, тощо) та на 50% з усього, що стосується Ignea, — бекстейдж моменти, лайвстріми, закрита група на Facebook з усіма учасниками гурту та інші різні ексклюзивні штуки. Патрони з топових підписок також можуть замовити у мене кавер на пісню або відеопривітання.

Враховуючи, що минулого року ми працювали над альбомом, я анонсувала, що всі гроші з патреону йдуть на його фінансування. Таким чином ми запустили свого року краудфандинг, і вийшло так, що ми повністю фінансували запис альбому та два кліпи.

Наші патрони першими дізнаються про все. Наприклад, весь світ дізнається про наступний альбом сьогодні, а вони все знали вже вчора та мали ранній доступ до передзамовлення усього мерчу, вінілів та дисків. Окрім цього, альбом йде з книгою коротких розповідей у друкованому та електронному форматах. А патрони отримають ексклюзивну аудіокнигу.

Окрім фінансової сторони, патреон — це реально родина та друзі. У нас 95% фанбази за кордоном. Тож навіть, коли ми подорожуємо як туристи, за нагоди зустрічаємося з ними за кавою. Наприклад, ми з клавішником їдемо на концерт Chelsea Wolfe до Копенгагена у березні разом з десь п’ятьма нашими патронами.

Мене часто питають про Патреон, і я бачу, що люди та гурти частіше й частіше його заводять. Але маю сказати, що до цього треба ставитися з розумом та відданістю. Я публікую контент щотижня, продумую на декілька місяців наперед, спілкуюся з патронами та плекаю наші стосунки. І те, що наша аудиторія, в основному, за кордоном, також грає велику роль. Вони знають, що це таке, і радо підтримують артистів. В Україні це вже потрошку розвивається, але ми ще довго будемо розказувати, що це таке та з цим це їдять".

"The Realms of Fire and Death" доступний для фізичного передзамовлення на офіційному сайті гурту, та незабаром буде доступний для цифрового передзамовлення.

Гурт Ignea було створено у Києві 2011 року під назвою Parallax. 2015 року гурт змінив свою назву на Ignea. На рахунку колективу один EP, один повноформатний альбом та кілька синглів.

Ignea у мережі:

Website: http://ignea.band/
Facebook: https://www.facebook.com/ignea.band/
YouTube: https://www.youtube.com/igneaband
Twitter: https://twitter.com/ignea_band
Instagram: https://www.instagram.com/ignea.band/
Soundcloud: https://soundcloud.com/igneaband