У Львові пройде виставка Регіни Желєзнякової

8 лютого у львівському Музеї Ідей відбудеться виставка української музикантки та художниці Регіни Желєзнякової "Відкрито на монтаж".

Регіна Желєзнякова народилася у Харкові і навчалася на філософському факультеті Харківського університету. На другому курсі дівчина зацікавилась колажами. Періодично оформляла обкладинки для різних музичних релізів своїх знайомих. Брала участь у трьох виставках, одна з яких проходила на анархістичному сквоті "Автономія", що час від часу проводив андеграундні колективні виставки різних молодих художників і фотографів. Регіна також сама грала у різних гуртах як бас-гітаристка, зокрема у складі City of Me, Nearr і H. Soror виступала з концертами по Україні та за кордоном. Зараз грає у гурті Продукти з Павлом Олефіренком (проєкт Pilikayu). Кілька останніх років Регіна пише музику рамках проєкту Regina Collage. Минулого року вийшов її дебютний альбом "Mental Health".

Назва виставки народилася із фрази одного з працівників галереї – "Закрито на монтаж". Звичайно, йшлося про те, що простір тимчасово закрито на монтаж нової виставки, але цей майже оксюморон породив нову виставку "Відкрито на монтаж". Слово "монтаж" суголосне зі словом "колаж", і обидва поняття визначають природу сучасного мистецтва.

На виставці Регіни Желєзнякової можна побачити й дуже старі колажі, і зовсім свіжі, тому в якомусь сенсі це ретроспектива молодої художниці. Роботи не мають назв тому, що колажі виникають якраз тоді, коли слів вже не вистачає. Але є важлива співпраця: Регіна склала музику для відомого львівського перфоменсу Петра Старуха 1993 року чи для відеоробіт Сергія Якуніна, тим самим створивши монтаж не лише візуальний, але й звуковий. Ця виставка – це діалог як внутрішній так і зовнішній. Коли бракує слів авторка творить колажі, коли бракує образів – вона звертається до звуку.

Виставка "Відкрито на монтаж" триватиме до 20 лютого 2020 р. На відкритті 8 лютого, о 19:00 можна буде почути панк-гурт Продукти, в якому грає й авторка виставки.  

Подія у мережі: 

https://www.facebook.com/events/1288203424705225/