The Nietzsche випустили новий кліп до річниці смерті Стуса

Одеський гурт представив новий кліп, цього разі на трек "Vasyl", у якому використані слова вірша Василя Стуса.

Нагадуємо, Василь Стус - борець за незалежність України, видатний український поет XX століття. За власні переконання щодо необхідності збереження й розвитку української культури зазнав репресій з боку радянської влади, його творчість була заборонена, а він сам був засуджений до тривалого перебування у місцях позбавлення волі, де й загинув 4 вересня 1985 року. Цими днями у кінотеатрах показують фільм "Заборонений", що розповідає про життя поета. 

Кліп на пісню "Vasyl" закриває відеотрилогію гурту, що розпочалася з виходом кліпів "James Franko" (2017) та "In Kharms Way" (2018). Нове відео було знате за годину всього двома дублями. Традиційно для гурту над кліпом працював відеограф Олег Руз, а знімав його Ілля Призенко.  

 

The Nietzsche утворили музиканти таких колективів, як Septa, Facepalm, Pictures Inside Me, Cheshires та Злам. Першу пісню вони написали на вірші Маяковського у 2013 році. Стиль музики колективу найчастіше описують як маткор.

Почитати рецензії на інші релізи гурту можна за цими посиланнями: "The Nietzsche - Intro to Advanced Poetry" [EP] (2015), "The Nietzsche – Welcome To Poetry 201" [EP] (2016), The Nietzsche - Live 201 (2018). 

The Nietzsche у соцмережах:

Bandcamp: https://thenietzsche.bandcamp.com
Facebook: https://www.facebook.com/thenietzscheband
Instagram: https://www.instagram.com/thenietzscheband
YouTube: https://www.youtube.com/c/TheNietzsche
VK: https://vk.com/thenietzsche