Wiseword.Nidaros випустив перший кліп

Український проект випустив офіційний відеокліп на композицію "Полковник Іван Попович" з LP "Бойові Пісні Ортодоксії" 2017 року. Музиканти зазначають, що це перший і останній офіційний кліп Wiseword.Nidaros.

Режисером відео став творець гурту Сергій Гололобов, він же з допомогою Анни Пархоменко здійснив і монтаж ролику. 

У кліпі використано відеоряд фільмів "Запорозька Січ" (режисер Данило Сахненко; 1911 р.), "Тарас Трясило" (реж. Петро Чардинін; ВУФКУ; 1926 р.) та "Богдан Хмельницький" (реж. Ігор Савченко; Київська кіностудія; 1941 р) Усі вони знаходяться у суспільному надбанні.  Також використано зображення найдавнішої збереженої української ікони - Покрову Пресвятої Богородиці (Галичина, XIII ст.). 

Натхненням для створення кліпу проект називає гурту Mizar та його відео на пісню "Konstantinopol". 

Нагадаємо, композиція "Полковник Іван Попович" вийшла на альбомі "Бойові Пісні Ортодоксії" Wiseword.Nidaros восени 2017 року. Почитати рецензію на нього можна за цим посиланням

2010 року у Миколаєві Сергій Гололобов на уламках гурту Wiseword створив проект Wiseword.Nidaros. Формація записала кілька альбомів та продовжує існувати досі. Треки гурту також можна було почути на збірках лейблу Khatacomb "Ноктурналія" та "Ліміналія".

Wiseword.Nidaros у соцмережах:

https://wisewordnidaros.bandcamp.com/releases
https://vk.com/club5935288