Редакційний топ: найкращі альбоми 2021 від Єгора Фелюста

Блек-метал, хардкор, дарк ембієнт та інші цікаві стилі цілком добре уживаються у плейлисті нашого івент-менеджера та рецензента Єгора Фелюста. Зацініть його і ви. 

 

Єгор Фелюст
Івент-менеджер, рецензент

Працює в редакції Неформату з 2016 року. До карантину основною діяльністю була організація івентів серії Neformat Family Gig, написання рецензій і статей. Основні зацікавлення — скрімо, мелодік хардкор та всілякі відгалуження популярного металкору/дезкору/хардкору і т.і.

 

Я — старовір у плані прослуховування альбомів. Тобто якщо називаю реліз у топі, то він чудовий від першого треку до останнього.

Aindulmedir — The Winter Scriptures 

Почну із досить несподіваного — дарк ембієнту. Жанр для дуже вузького кола поціновувачів. Я прийшов до нього через необхідність концентрації, як би химерно це не звучало. Така музика була єдиним порятунком від неспокійних думок. Aindulmedir — це проєкт про тривогу, Дамоклів Меч та відчуття, що тебе заживо хоронять, але все це схоже день бабака, як мені здається.

spotify | apple music | youtube music

 

Warrior Path — The Mad King

Цього року, завдяки Рамону (він же Шпинат) та Миколі (Мага'zine) я дізнався про те, що у геві також є своя олдскульна хвиля. Альбом ніби увібрав усе краще від геві британського, американського та трохи німецького "важкояцевого спід/паверу". Вокальні ходи заслуговують окремих оплесків. Хочеться йти у печеру та бити палками таких же дикунів, як і ти.

bandcamp

 

Tigercub — As Blue As Indigo

Знаю про реліз два факти: перший — альбом пройшов якесь п’ятирічне пекло, поки створювався; друге — гурт порівнюють з Queens Of The Stone Age. Останнього я тут не чую, але моє одвічне бажання почути шось нове у дусі Вasement та Нum цей альбом задовольнив.

spotify | apple music | youtube music

 

Eidola — The Architect 

Гурт створений туровим бек-вокалістом/гітаристом Dance Gavin Dance Ендрі Уелсом. Якщо ви вважаєте, що почуєте тут чергову варіацію Вілла Свона, йдіть під три чорти. Так мала б звучати emarosa, не будь Джонні Крейг мудаком.

spotify | apple music | youtube music

 

Sufjan Stevens — Convocations 

Суф’ян Стівенс написав цей альбом після втрати біологічного батька. Двогодинна збірка емоцій жаху від локдауну та втрати близької людини, що примножується відсутністю слів. Смерть – найжахливіша річ у світі, але для митців це може бути генератором нової творчості.

spotify | apple music | youtube music

 

Kal-El — Dark Majesty

Мене назва зацікавила — коли вийшов альбом, я саме дивився усі мультфільми DC. Я не дуже фан такого жанру, моя любов залишається на рівні наших крутих локальних гуртів, Somali Yacht Club, Stoned Jesus та Bomg. Однак, цей стонер не здається нудним, він жвавий, ніби вийшов не з металу, а з панку.

bandcamp I spotify | apple music | youtube music

 

Silk Sonic — An Evening With Silk Sonic 

Мейнстримна поп-ікона + андеграунд хіп-хоп митець та величезний вплив Бутсі Коллінза. Дует моду на ретро відкинув до 70-х та епохи попфанку. Мені, як людині надзвичайно далекій від культури, тут подобається все. От взагалі усе. Ну і ще тут Тандкет, це для мене, маркер якості. 

spotify | apple music | youtube music

 

Slope — Street Heat 

Про Turnstile там і без мене згадають. Ще один 10/10, який я почув завдяки Рамону. Багато гуртів чомусь дивляться на спадок класиків жанру Leeway, хоча останні мені ніколи не подобалися, а от їхні послідовники — так. Для тих, кого нудить від маскулінного та однотипного хардкору, хто наївся вже британської печерної агресії та шукає небанального звуку й композиторських рішень. 

spotify | apple music | youtube music

 

Cân Bardd — Devoured by the Oak 

Швейцарський проєкт, котрий продовжує шлях Summoning, Caladan Brood та частково Saor. Їхній дебютний альбом 2018 року "Nature Stays Silent" — шедевр жанру. Третій повноформатник не хизується таким композиторським та епічним розмахом, але відчувається, що інструменталіст Malo Civelli все глибше занурюється у створення власного звуку. Нового ви не почуєте нічого, але оркестровий розмах є. Мені цього достатньо. 

spotify | apple music | youtube music

 

Significant Point — Into the Storm

Японський дебют із величезним впливом Helloween та Gamma Ray, та і взагалі того спіду, котрий водночас і треш, і геві. Музика викликає бажання накидатися пивком, одягти джинсовку з нашивками та трясти головою під сценою. Сонграйтинг на рівні, але нічого нового.

spotify | apple music | youtube music

 

Більше редакційних топів ви знайдете тут, а за цим посиланням буде серія топів 2021 від різних українських музикантів.

Neformat.com.ua ©