Raw Grip: шукаємо себе та свого слухача

Не впевнений, але насмілюся сказати, що гості цієї розмови створюють неповторну музику. Не пам'ятаю, щоб на просторах України існували гурти, що грають мат-панк. Навіть якщо й існують, то з такою якістю і музичністю (!) - навряд чи.

Слухаючи Raw Grip, для себе я знайшов декілька цікавих відголосів, які можна почути в інших, більш відомих гуртів. Наприклад, загалом звучання дебютного LP дуже схоже на перші кроки гуртів Hot Water Music та Crime In Stereo. Вокал і атмосфера занурили в творчість французів Amanda Woodward, у той час як ритм-секція в далеких куточках пам'яті підіймали творчість Motörhead і Stinx.

- Привіт! Назвіться і розкажіть, хто ви, звідки і яке місце займаєте на музичній мапі України?

- Привіт! Ми Raw Grip з Тернополя, граємо мат-панк. На даний момент тільки почали концертну діяльність, але оскільки кожен з нас вже давно перебуває в українському панк-рок середовищі, як музикант, так і слухач, то вся ця "двіжуха" для нас - далеко не щось нове. Проте група поки що маловідома, яка шукає себе та свого слухача.

- Ви говорите, що кожен з вас давно знаходиться в музичному середовищі. Розкажіть докладніше про склад команди та проекти, у яких музиканти брали або беруть участь.

- Всі троє учасників Raw Grip колись грали в групі Brave Week, яка існувала в період 2012-2014 року. Барабанщик Джоні зіграв, напевне, чи не в більшості груп Тернополя в різний час, серед яких: Dreadnought, Red Cardinals, Plastic Drops, Nice Cream та багато інших.

26942757_1818834058189282_461204459_n

- Наскільки я розумію, деяка частина учасників Raw Grip, так само є музикантами Elephant Opinions. Що зі Слонами? Зазвичай сайд-проекти - це перші дзвіночки розпаду основного гурту.

- Це питання багатьох цікавило, тому, щоб розвіяти догадки, відповідаємо - Raw Grip не є сайд-проектом Elephant Opinions, це повністю самобутня група, яка має іншу концепцію і грає іншу музику. Коли RG почали свої перші репетиції, це був проект тільки двох людей, які на той момент не були учасниками слонів. Вже пізніше, через деякий час дещо змінилось, і вийшло так, що якась частина музикантів почала грати в обох групах. Скоріш за все, це пов'язано з тим, що в Тернополі дуже слабо розвинута панк-рок тусовка, можна сказати вона взагалі відсутня на даний момент, за винятком кількох груп, в тому числі Raw Grip та Elephant Opinions.

А зі слонами все в порядку, просто в концертній діяльності вийшла невеличка осінньо-зимова пауза, але група не стоїть на місці, на 2018 рік вже є багато різних планів.

- Чому ви вирішили відразу дропати в мережу цілий альбом, без підігріву інтересу до нього за допомогою синглів? Чи означає це, що у вас вже є матеріал до другого альбому, яким зацікавлені лейбли?

- Лейблам мало цікаві ноунейм групи без матеріалу за спиною для ознайомлення, в принципі, як і організаторам концертів, тому ми вирішили вистрілити зразу цілим релізом. Також разом з альбомом ми анонсували у мережі нашу групу як таку, тобто завели фейсбук, бендкемп, ютуб, etc., таким чином дали невеличкий поштовх для нашого корабля. Мабуть, і через це теж вирішили викладати альбом цілком, без синглів.

Матеріал для наступного релізу поки що у процесі написання.

- Розкажіть про дебютну платівку Imitation. Про що вона?

- У  смисловому плані, в альбомі присутні абстрактні та іронічні образи сучасного світу, трошки гумору, але загалом там є всі ті речі, які турбують сучасну людину у повсякденному житті. Варто зазначити, що однойменна пісня "Imitation" покладена на слова Едгара Алана По.

- Говорячи про музику, не можу обійти стороною те, що граєте ви досить непопулярний в країні жанр - мат-панк. Під впливом чого / кого ви перебували, пишучи його? Неодноразово прослухавши матеріал, я зрозумів, що він (як мені здалося) був створений під впливом творчості представників скрімо сцени Франції, Аmanda Woodward особливо, чи так це?

- Описати музику багатьох команд одним тегом дуже важко. Мабуть, на нас вплинув, як старий панк з 80-х, так і різного роду експериментальні проекти. Хоча кожен з нас слухає доволі-таки різну музику. Сам термін мат-панк досить умовний, ми стараємося не акцентувати на цьому увагу, та і стилю мат-панк як такого, мабуть, не існує. Але ми вирішили, що саме цей, так би мовити, "тег" може дати слухачу якесь точніше уявлення, який саме панк-рок ми граємо. Щодо французького скрімо і групи AW, то важко сказати, що це якось вплинуло на нашу групу загалом, це хіба що може стосуватися нашого вокаліста, який співає у звичній для себе манері, і який свого часу слухав багато скрімо не тільки французького, а з інших країн та континентів.

- Все-таки, як не крути, але я хотів би повернутися трохи до теми ЕО. Чи заважає це вам, або навпаки - фан-база великого проекту допомагає проекту-початківцю?

- Поки що важко сказати, яким чином допомагає. Думаємо, що сам факт існування двох груп зі спільними учасниками точно не буде заважати нікому, а кожен колектив буде розвиватися у звичному для себе напрямку.

- Які плани на майбутнє?

- На даний момент ми у пошуках лейблів, які допоможуть видати дебютний реліз на фізичних носіях. Паралельно у планах - продовжувати працювати над новим матеріалом, а також кататись з концертами, звичайно. Якщо хтось зацікавиться, ми відкриті до будь-якої співпраці й завжди раді запрошенням на хороші події.

Raw Grip у мережі:

https://rawgrip.bandcamp.com/releases
https://soundcloud.com/rawgrip 
https://www.facebook.com/rawgrip/

26994875_1818834061522615_853227532_n

Neformat.com.ua ©