Stay Tuned! Блекове натхнення від Олександра Берегового (OwlCraft)

Сьогодні наш герой — черкаський музикант Олександр Береговий, який на власній студії активно трудиться над дуже різножанровими проєктами, але сьогодні для плейлиста обрав блековий Owlcraft та виконавців, які вплинули на його становлення. 

Олександр Береговий 
Черкаський музикант

Відомий проєктами Owlcraft (black metal), Celophys (sludge/doom metal), Vubar (blackened death metal), Fuerte (hip-hop), Deadhead (dark dub), Filthy Rich Preacher (industrial).

Усі, хто мене знають, у курсі, що я ніколи не обмежуюсь певними стилями музики, щоби слухати чи грати. Тим паче враховуючи мої гурти чи проєкти (їхню кількість та несхожість у жанрах). Але саме зараз я вирішив поділитися black metal та blackened metal гуртами, які, на мою думку, дуже вплинули на мій музичний смак та й, власне кажучи, на мій блек-метал проєкт OwlCrfat.

Плейлист також доступний на Deezer, Apple Music i Youtube Music.

Gorgoroth — The Devil, the Sinner and His Journey

Врубатися у блек метал я почав ще в школі, класі в сьомому. Не скажу, що мені дуже все подобалось, особливо чистий тру блек я мало розумів, але в’їжджав потроху. Однак переломним моментом для мене став альбом гурту Gorgoroth під назвою "Destroyer". Мені його дав послухати знайомий, він був переписаний (імовірно, з так само переписаної аудіокасети), і, власне кажучи, перше, що я почув, так це трек "The Devil, the Sinner and His Journey". Для мене він прекрасний і зараз. Мабуть, у той момент я і зрозумів, що рано чи пізно, але я повинен грати блек-метал.

 

Odota — Fever Marshal

Нереально крутий ванмен бенд з Естонії, який дуже багато означає для мене. Творцем цього проєкту є Jarmo Nuutre, колишній драмер та вокаліст гурту Talbot. Цей ванменбенд відкрив особисто для мене нові горизонти в чорному металі: по-перше, що ти НЕ повинен надягати кучу шипів, використовувати корпспейнт і решту атрибутів блек металу; що просто достатньо грати крутезне музло і виглядати так, як ти особисто вважаєш за потрібне. (Додам від себе, що я не є фанатом традиційного зовнішнього вигляду в блек-металі, мені більше імпонує шось простіше…, більш зручне, якщо можна так сказати, але я у жодному разі не маю нічого проти традиційного зовнішнього вигляду). По-друге, попри те, що Odota — це ванменбенд, він дає живі виступи, тобто виступає один, і тоді я зрозумів, що теж так хочу. Й от мій блек-метал гурт OwlCraft з 2015 року виступає в такому ж форматі. Взагалі скажу, що гурт Odota вплинув на OwlCraft більше, ніж усі інші гурти в цьому списку.

 

Woman is the Earth — Sorrow and the Floods

Ще один гурт, котрий на мене дуже сильно вплинув, найбільше мені подобається атмосфера, яку передають музиканти, що не трек — то шедевр. Від них завжди є чому повчитися.

 

Inquisition — Arrival of Eons After

Міцне дуо з міста Сіетл, котре грає неймовірно технічний, і, я б навіть сказав, епічний блек метал. Саме епічність і насиченість рифів цього гурту мене дуже надихає. І ще вокал… суміш скріму з горловим співом дуже потужно звучить, особливо наживо. Мені пощастило на них потрапити в Києві у 2016 році. По гроб буду вдячний Іллі Ступіну, за те, що відкрив мені цей реально офігенний гурт. Самі зацініть.

 

Leviathan — Summoning Lupine

Американський блек метал ванменбенд на чолі з Джеффом Вайтхедом. Для мене це дуже емоційний вид блек металу: лють вперемішку з дуже високим проявом відчаю. Впевнений, що не кожен може так вивернути свою душу навиворіт і перекласти це на музику. Звісно, OwlCraft далеко не такий за настроєм…. але передавати емоції (не важливо, які саме) через музику — це одне з найважливіших завдань для мене.

 

Black Cilice — Timeless Spectre

Ще один ванменбенд із Португалії, грає дуже сирий нойз блек. Тут усе про ту ж саму атмосферу… виконавець її передає повною мірою. Не скажу, що він дуже вплинув на творчість OwlCraft (хоча зі сторони може здатися навпаки, і ви також не помилитесь), але я доволі часто слухаю Black Cilice і скажу, що насамперед він мене дуже мотивує продовжувати… і надихає експериментувати.

 

На цьому, мабуть, і закінчу свій скромний плейлист. Додам ще, що на творчість OwlCraft вплинули не тільки блек/метал гурти (що, мабуть, і не дивно), серед них згадаю основні: Neurosis, Boards of Canada, Across Tundras, Nothing, Godflesh та Thou.

OwlCraft у соцмережах:

https://owlcraftmusic.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/owlkvlt

Попередні плейлисти тут.

Фото Тамари Грідіної 

Neformat.com.ua ©