Weekly Digest 6-12 січня

Ну що, свята закінчилися олів’є та кутею всі наїлися, а значить пора до роботи. Поки ми святкували нова музика продовжувала з’являтися й ось до вашої уваги перший дайджест релізів 2020 року! Від хардкор панку до блекгейзу, експерименти, ну і метал, звичайно ж.

Body Stuff - 3

Нью-Йорк вміє дивувати. Body Stuff – це суміш пост-панку, важких рифів, радіо френдлі звучання та екстремального металу. "Ніби FM-радіосигнал 80-х передався в космос, відскочив назад на Землю і підсмажив піратську радіовежу, що належить металістам", - вказано у гурту на bandcamp. Отже, тепер ви знаєте, як буде звучати дитя пороку Billy Idol та Godflesh.

bandcamp | spotify | google music | deezer

 

Haunt – Mind Freez

Третій альбом за 3 роки – це не часте явище для метал-сцени, але американські хеві металісти Haunt ще й EP та сплітів встигали випускати і якість від цього не страждала. Ну що ж, формула тут відпрацьована давно – гарні гітарні хуки та соло партії, звучання 80-х (окремо варто виділити дуже вдале використання синтів) та мелодійність. Сподобається тим, хто любить Dokken, Def Leppard, Accept, Riot і тп. Хотілося би трішки більш виразного вокалу, щоб одразу дух перехоплювало, але і за гітарну роботу красно дякую.

bandcamp | spotify | google music | apple music | deezer

 

Loma Prieta - Continuum b​/​w Fate

Мелодичний та чуттєвий хардкор від Deathwish Records. Для запису міньйону Loma Prieta спрацювали зі звукоінженером Jack Shirley, відомим за роботою з Deafheaven та Oathbreaker

bandcamp | spotify | google music | apple music | deezer

 

Lotus Thief - Oresteia

Гурт із Сан-Франциско, міста веселки та міста свободи, застосував свою креативність для створення темної, атмосферної та магічної музики, використавши жіночий та чоловічий вокали, блекові крики та мелодійний спів, пост-рокові гітари, драматичні клавіші та сумну скрипку.

spotify | google music | apple music | deezer

 

Subliminal Excess – 202

"Вокал — як гарчання сторожового собаки, брейкдауни настільки панкові, наскільки вони хардкорні, і вперед до карколомних збивок, які настільки ж хардкорні, наскільки й панкові", - так звучання свого дебютного релізу описують Subliminal Excess з Чикаго. 10 хвилин напористого та деструктивного панк/хардкору про жорстокий світ і страждання, що він спричиняє.

 

Perdition Hearse - Mala Fide

Під новорічну ялинку лейбл Nuclear War Now! видав реліз, до якого увійшло 8 пісень (повна дискографія!) норвезького black metal гурту першої хвилі - Perdition Hearse, вокалістом якого був Stian "Occultus" Johansen. Він був співвласником легендарного магазину Helvete Record Store разом з Euronymous`ом та виконував роль вокаліста Mayhem після самогубства Dead’а. Примітивний, сирий, з великим впливом thrash та death metal, цей альбом — частина історії екстремального металу.

bandcamp

 

The Annihilated – Demo

Ще один хардкор панк, цього разу Лондона. Брутальність поліції, зростання ксенофобських настроїв у Великобританії та світі, соціум загалом – такі питання турбують лондонських панків. Попри те, що цей реліз назвали демо – це, скоріше, через те, що у хардкор/панку так прийнято, особливості жанру, бо матеріал звучить надпотужно, а сирий звук лише прикрашає. Воно і не дивно, адже у складі гурту є учасники таких гуртів як S.H.I.T. та Arms Race, що вже зарекомендували себе у андерграунді.

 

Tod Huetet Uebel — Nomen Nescio

Black metal без драми – це не black metal. Британський гурт Tod Huetet Uebel розпався, автор музики Daniel C. та вокаліст Marcos M. розійшлися, не закінчивши роботу над альбомом, проте Deniel C. вирішив самостійно доробити матеріал та оприлюднити його. За словами Maркоса, якщо альбом гарний – це заслуга Деніела, але якщо вийшов відстій – те саме. "Nomen Nescio" - це злий, дискомфортний black metal португальською, звучить демонічно. Деніел постарався.

 

Unreqvited - Mosaic II

Взагалі п’ятницю 10.01.2020 можна було б охрестити днем Unreqvited. Цього дня канадці перевидали свій дебютний альбом 2016 року "Disquiet", видали цікавий спліт з норвезькою композиторкою та виконавицею Sylvaine та презентували четвертий у своїй дискографії повноформатний альбом "Mosaic II: la déteste et la détresse", продовження "Mosaic I: l'amour et l'ardeur" 2018 року. Якщо ви чекали на знак, щоб познайомитися з цим blackgaze гуртом, то ось він.

spotify | google music | apple music | deezer

 

Yearly Digest за 2019 рік можна знайти за цим посиланням.

Neformat.com.ua ©