Weekly Digest 30 серпня — 5 вересня

Новий Iron Maiden, більш класичний важкий метал у виконанні Portrait, смерть метал та брейкдауни від Carnifex, а ще багато про оформлення альбомів, трохи про RPG, чорнометалічний дрон та metallic hardcore у Weekly Digest.

Bataille — Reverb

Музика від французського шанувальника RPG, старих відеоігор, гурту Summoning та важкого і чорного металу. Дуже епічна та атмосферна, ідеальна для використання під час ігор в настолки чи блукання лісом.

 

Beyond Grace — Our Kingdom Undone

Приклад того, як очікування можуть не співпасти з реальністю. Поглянувши на обкладинку, в якій мені подобається все крім розташування лого (ну от трішечки правіше і вище, і була б краса взагалі), прочитавши назву альбому та гурту, я очікував почути power metal, trad doom чи heavy metal з дуже ламповим та впізнаваним звуком. Але увімкнувши альбом, я отримав дозу технічного смерть металу, і він нічогенький такий вийшов.

spotify | apple music | youtube music

 

Carnifex — Graveside Confessions

Шанувальники швидкого смерть металу та довгих важких та злих бітдаунів на цьому тижні не залишаться голодними, восьмий студійний альбом Carnifex додасть бажання ламати речі.

spotify | apple music | youtube music

 

Defacement — s/t

Ух, гурт Defacement, що можна перекласти як "Обезобличування", обкладинкою свого одноіменного альбому зроблять так, щоб їхня назва запам'яталася, бо таким естетично красивим gore я давно не бачив. Музично ж резиденти I, Voidhanger Records видали довгий, сповнений жаху, огиди та самокопання, почорнілий смерть метал, від якого мурахи по шкірі. Варто зазначити також, що Defacement — це міжнародний гурт, у складі якого 2 лівійці, італієць та британець, який, до речі, минулого року випустив зі своїм основним гуртом Cryptic Shift чудовий technical thrash/death metal альбом "Visitation from Enceladus".

apple music | youtube music

 

Foreign Pain — Death Of Divinity

Metallic hardcore квінтет з Лос-Анджелесу, Каліфорнія, на своєму дебютному альбомі висвітлює теми злості й ізольованості та розказує про особисті трагедії, пов’язані з тим, як відсторонення близької людини насправді може виявитися криком про допомогу. Важкий, емоційний та чесний хардкор реліз.

spotify | apple music

 

Iron Maiden — Senjutsu

Легенди, королі, але й уже старші люди. Новий, майже півторагодинний альбом Залізної Діви вже не викликав такого очікування. Ну, тобто, звичайно, його чекали, але без особливих сподівань. Сингли були відверто слабенькі; зрозуміло, що високоенергійних Iron Maiden з Брюсом Дікінсоном, який літає по сцені взад-вперед, чекати вже не доводиться. "Senjutsu" вийшов приємним альбомом, бо рівень нікуди не дінеш, але майже позбавленим бенгерів. Синти та майже оркестрові аранжування додали цікавості, але, як на мене, реліз, у кращому випадку, на пару разів. Хоча послухати варто.

spotify | apple music | youtube musiс

 

Portrait — At One With None

Для тих, кому новий Iron Maiden — це шось "нууу, я не знаю, не то уже давно, не як перші 5 альбомів", то Portrait вдало закриє вам жагу до класичного важкого металу. Тому, якщо вам кортить старого Iron Maiden — сміливо вмикайте Portrait. Гарно надихнутися і продовжити діло одного з найважливіших гуртів в історії металу, не зіпсувати і розвинути — це все ж таки не просте завдання. Дякую тобі, боже, за heavy metal revival.

spotify | apple music | youtube music

 

SOL KIA — Zos Ethos

Бельгійский дует SOL KIA змішує у своїй музиці дрон та чорний метал і в результаті виходить музика, що викручує зсередини. Дуже сподобався влучний коментар, що SOL KIA — це black metal, якби його грали демони сонного паралічу. Ну, ви зрозуміли: якщо хочете дискомфорту — вмикайте цей реліз.

youtube music


 

 

Wharflurch — Psychedelic Realms Ov Hell

Ну і на десерт дещо зовсім інше. Я вже вказував трохи вище на те, як може обкладинка альбому створювати певні очікування, яким реальність не завжди відповідає. Так от, дивлячись на це психоделічне-вирви-око оформлення з оплавленими скелетами та смерть метальним лого, я очікував, що буде, як мінімум, цікаво. Wharflurch — це проєкт двох учасників флоридського d-beat гурту Hot Graves, які вирішили озброїтись усіма надбаннями флоридської смерть метал сцени, додати синти та псилоцибін і створити гіпнотизуючий та розширюючий свідомість метал. Дуже атмосферний та незвичний реліз.

 

Усі попередні випуски Weekly Digest шукайте тут.

Neformat.com.ua ©