Weekly Digest 26 липня-1 серпня

Для шанувальників хардкору сьогодні хороший день: мабуть, найкращий хардкор реліз року від Section H8, хардкор зі смерть металом від Know//Suffer та смерть метал з елементами хардкору від Tombstoner. Але не хардкором єдиним: легендарний Dee Snider задав року (знову), easycore Chunk! No, Captain Chunk!, дум рок від King Woman, black/doom з Берліну Praise The Plague, почорнілий хорор панк Karloff та більше у Weekly Digest!

Сhunk! No, Captain Chunk! – Gone Are The Good Days

У, я вже і встиг забути про цей французький easycore гурт, тобто легкий поп-панк, у який інколи враваються брейкдауни та крик. З поверненням поп-панку в мейнстрим, Сhunk! No, Captain Chunk! мають можливість знову стати саундтреком для вечірок учнів старших класів та першокурсників. Ну або guilty pleasure для тих, хто прожив це в нульових.

bandcamp | spotify | apple music | youtube music

 

Dee Snider – Leave A Scar

Завжди радію, коли легенди рок-музики, яким би давно спочивати на лаврах та попивати прохолодні коктейлі біля басейну, випускають круті та якісні альбоми, тому що не можуть не випускати, тому що це їхнє життя. Голос Dee Snider звучить чудово, приємно бачити його у такій достойній вокальній формі, а їхній дует з George "Corpsegrinder" Fisher (Сannibal Corpse) – це ще одна річ, якої я не знав, що потребую.

bandcamp | spotify | apple music | youtube music

 

Karloff – The Appearing

Панк та блек метал личать одне одому, це неодноразово було доведено, згадаємо хоча б нещодавній реліз Mayhem, на який затесались кавери на Discharge, Ramones та Dead Kennedys, або норвезький гурт Turbonegro, кавери на який робили Behemoth, Satyricon, Carpathian Forest та багато інших, або взагалі подумайте про майже будь-який blackened speed metal гурт, побачити там панк завжди можна неозброєним оком. Karloff – це внасамперед таки панк-гурт, хоч альбом "The Appearing" і вийшов на метал-лейблі Dying Victim Productions, їх навіть немає на Metal Archive. У музиці відчувається вплив GBH, Poison Idea, тих самих Turbonegro, Iggy Pop, а також Shitfucker, Iron Age, The Rival Mob та Cro-Mags часів "Best Wishes", а до всього цього додається темніша атмосфера, любов до Darkthrone, Hellhammer та Bathory. Приклад того, як навіть те, що вже 1000 разів поєднали, можна зробити зовсім інакше.

bandcamp | spotify | apple music | youtube music

 

King Woman – Celestial Blues

Етеричний дум рок, красивий вокал і все ніби правильно, але якось з першого разу сингли не дуже зачепили. Однак після уважного прослуховування "Celestial Blues" мушу визнати, що новий альбом від каліфорнійського гурту King Woman, продюсером якого виступив Jack Shirley, що працював з Deafheaven, Oathbreaker та Amenra, все-таки дуже потужний. Але жанр вже потроху починає втомлювати та приїдатися.

bandcamp | spotifyapple music | youtube music

 

Know//Suffer – The Great Dying

Хардкор-гурти все більше намагаються додавати до свого звучання death metal, не перетинаючи при цьому лінію, яка зробила б з їхньої  музики deathcore. Know//Suffer з El Paso, Texas – це те що треба для адептів небезпечного мошпіту.

bandcamp

 

Praise The Plague – The Obsidian Gate

Почорнілий дум-метал або придумлений блек, берлінці Praise The Plague на своєму 6-пісенному LP якісно пригрузять. Дуже якісний звук та майстерність поєднати важкі чавлячі рифи, гітарні тремоло, постблекову атмосферність та чисте зло. Кажуть, що такі гурти вбивають справжній блек-метал і якщо це так, то туди йому й дорога! Хвала чумі!

bandcamp | spotifyapple music | youtube music

 

Section H8 – Welcome To The Nightmare

Повертають ненависть у хардкор! Брудний хардкор/кроссовер треш з LA, злий, напористий, небезпечний. Чого вартий леше нелегальний концерт в Оакленді за участі Section H8 з піротехнікою, вогнищем, бійкою з поліцією та перестрілкою – просто зацініть. Одразу згадуються такі гурти як Madball, Biohazard, Blood For Blood та Cold As Life. На альбомі також є фіт з Тімом Армстронгом з Rancid, з якоїсь причини. Section H8 – це доказ того, що hardcore still lives.

bandcamp | spotifyapple music | youtube music

 

Tombstoner – Victims of Vile Torture

Якщо Know//Suffer – це хардкор з елементами дез металу, то тут з точністю до навпаки. Ми маємо дез-метал, у якому знайшлося місце хардкору та треш металу. Надихався альбом "Victims of Vile Torture", за словами музикантів, музикою Agarophobic Nosebleed, Power Trip, Pig Destroyer, Gatecreeper, першими двома альбомами Machine Head та Napalm Death кінця 90-х. Дуже достойний реліз.

spotify | apple music | youtube music

 

Tragedy – Disco Balls To The Wall

Ні, це не ті Tragedy, які d-beat hardcore punk, це зовсім інше. Названий на честь пісні Bee Gees, цей гурт з NYC поєднує два жанри з 80-х, які були найбільш ненависні для справжнього металіста та найулюбленіші для шанувальників кокаїну – диско та глем-метал. Танці.

bandcamp | spotifyapple music | youtube music

 

Усі попередні випуски Weekly Digest шукайте тут.

Neformat.com.ua ©