Weekly Digest 25-31 жовтня

Новий Mastodon та Whitechapel, дум від Monolord та окультний рок від Lucifer, депресивність чорного металу Ghost Bath, старорежимний смерть метал Conjureth, прогресивне все від Kayo Dot, хардкор панк з Колумбії Unidad Ideológica, гаражний панк Wine Lips та більше блеку з Goat Torment чекають на вас у свіжому випуску нашої щотижневої рубрики Weekly Digest.

Conjureth — Majestic Dissolve

Тренд на перегравання чи "переосмислення" старорежимного смерть металу триває вже пів дюжини років і потроху починає втомлювати, тому, коли я побачив гурт Conjureth з тегом OSDM, мав уже досить конкретні очікування, але тут сталося цікаве. Conjureth хоч і надихаються гуртами від Флориди до Фінляндії, але за основу взяли не суцільні бласт-біти, печерні рифи та наднизький лад, а найпершу хвилю — з трешевими рифами та високим рівнем технічності. Наголошую, це без сумніву саме old school death metal альбом, але на фоні всього цього revival тренду Conjureth змогли виділитися та зацікавити.

youtube music

 

Ghost Bath — Self Loather

Ghost Bath — це представник депресивно-суїцидального чорного металу (DSBM), жанру, який однією своєю назвою відштовхує слухачів протягом вже більш ніж двох десятиліть. Попри дуже вузьку жанрову нішу Ghost Bath підписані на лейбл-гігант у світі металу — мейнстримний Nuclear Blast, а гостьові партії на альбомі виконав деткорщик CJ McMahon з Thy Art Is Murder та колега по жанру — Graf з Psychonaut 4. "Self Loather" досить дружній до слухачів, тобто музика звичайно не життєстверджувальна, але її можна слухати не лише в ванні з лезом у руці. В принципі, альбом так само можна було б віднести до atmospheric black metal чи post-black metal. Тож, якщо ви бачили наживо pušča чи White Ward та з задоволенням ловили журбинку, Ghost Bath — для вас. Якщо ж ви насправді відчуваєте симптоми депресії та вас навідують суїцидальні думки — не бійтеся звернутися до друзів та професіоналів. Завжди є ті, хто вас люблять та сумуватимуть за вами. Залишу тут цей лінк.

spotify | apple music | youtube music

 

Goat Torment — Forked Tongues

"Гурт Goat Torment був заснований у 2008 році з наміром створювати музику як зброю масового знищення та змести з лиця землі все, за що виступає так зване суспільство", — так представляють себе бельгійські блекери (хто ж іще!). Злість, сатанізм, каральна стіна звуку.

spotify | apple music | youtube music

 

Kayo Dot — Moss Grew on the Swords and Plowshares Alike

Проєкт мультиінструменталіста Тобі Драйвера Kayo Dot — це авангардне поєднання року, металу, класичної, готичної, інді та попмузики і джазових структур. Під час написання альбому використовувалися, крім стандартних для металу гітар та барабанів, вібрафон, скрипка, синтезатори, флейти, кларнети та саксофони.

spotify | apple music | youtube music

 

Lucifer – IV

Через півтора року після альбому "ІІІ" Lucifer повертаються з четвертим повноформатником. На слухачів чекає добре знайомий окультний рок, адже Lucifer чітко знайшли своє звучання, і від альбому до альбому лише покращують та відточують майстерність.

spotify | apple music | youtube music

 

Mastodon — Hushed and Grim

Найдовший за хронометражем, найпроговіший, найповільніший і найлегший альбом Mastodon. Якщо гурт досягає такого рівня популярності, як вони, водночас калібруючи своє звучання на кожному альбомі, то реакції шанувальників завжди будуть неоднозначні. Тому краще один раз послухати, ніж 100 разів прочитати. Але особисто мені було нудно.

spotify | apple music | youtube music

 

Monolord — Your Time To Shine

П’ять пісень на 38 хвилин, сильний басовий перегруз, — всі знають, чого очікувати від цього шведського тріо. І вони із задоволенням дають шанувальникам саме той стонер дум, яких у них виходить найкраще.

spotify | apple music | youtube music

 

Unidad Ideológica — s/t

Хардкор панк з Латинської Америки завжди більш інтенсивний, гучний та політизований. Unidad Ideológica з Боготи, Колумбія, на своєму дебютному п’ятнадцятихвилинному релізі на 8 пісень не марнують ні секунди і, плюючи отрутою, кричать про страх, контроль, технології та розгул неолібералізму, що руйнує їхню землю і буквально вбиває колумбійський народ.

spotify | apple music | youtube music

 

Whitechapel – Kin

"Я відчуваю, що з кожним альбомом ми дізнаємося, що найкраще спрацювало на останньому, і намагаємося використати це в нашому написанні. Коли ми почали роботу над "Kin", був певний консенсус, що альбом буде схожий на "The Valley part 2", не так буквально, але в тому, як пісні звучатимуть і протікатимуть крізь нього. Як і "The Valley", на цьому альбомі важливий сторітелінг", — коментує вокаліст Філ Бозман. "Це все ще дуже металевий альбом, але є елементи платівки, які мають більше рокову та відкриту атмосферу. Нам дуже хотілося, щоб ці пісні дихали, мали життя і звучали грандіозніше, ніж все, що ми створили досі. Ми також дослідили більше співу на "Kin". Не мало б жодного сенсу ухилялися від звучання, яке зайшло більшій частині нашої фанбази".

spotify | apple music | youtube music

 

Wine Lips — Mushroom Death Sex Bummer

Не зміг пройти повз альбом з такою назвою. Гурт Wine Lips з Торонто грає гаражний панк-рок з елементами психоделії, фузовий, гучний і швидкий. Якщо порівнювати з українськими виконавцями, то уявіть Straytones, які замість того, щоб спокійно чілити на березі Дніпра, влаштовують Jackass у цілодобовому АТБ.

spotify | apple music | youtube music

 

Усі попередні випуски Weekly Digest шукайте тут.

Neformat.com.ua ©