Ексклюзивний стрім альбому Ethereal Riffian та інтерв'ю з творцями

Київський психоделічний рок-гурт Ethereal Riffian випускає третій повноформатний альбом "Legends" на лейблі Robustfellow Prods. Ця робота розширює музикальні рамки гурту потужністю та натиском із відчутним гранжевим впливом та великою кількістю хуків та мелодій, що добре запам’ятовуються.

"До "Legends" наш ідеологічний фокус був спрямований на те, щоби привернути увагу до тем внутрішньої трансформації та духовного розвитку, як засобів спасіння окремої людини та людства. Однак, чим далі я просуваюсь на своєму духовному шляху та стаю більш сприйнятливим, тим більше я усвідомлюю, що нам необхідно приймати рішучі дії, якщо ми хочемо, щоби людство не загинуло в наступні 100 років. Наші ліси горять, повітря, яким ми дихаємо, стає все гарячішим, сотні видів тварин вимерли лише за останні сто років, водні ресурси стають біднішими, а в наших океанах скоро буде більше пластику, ніж риби. Тим часом ми продовжуємо жити звичайним життям, обирати бовдурів у якості своїх лідерів та поклонятися "богу грошей".

Багато людей думає, що ми вже приречені, але, на мою думку, саме наступні 20–30 років вирішать, чи гідні ми населяти Землю. І ці "Легенди", цей альбом — про ту версію людства, яка цього гідна. Вони про те краще в нас, що може допомогти людству бути успішним, а нашій планеті розквітнути. Цей альбом — наша надія й наш подарунок цьому буремному світу", — коментує лідер гурту Вал Корнєв.

Тільки сьогодні й тільки один день тут, на Неформаті, ви маєте змогу послухати ексклюзивний стрім альбому "Legends".

Але однієї музики замало! Ми також встигли проаналізувати платівку. Різні погляди на реліз висловили одразу три наші автори: Oлександр Poison Нечай, Шпинат та Олекса Ковальов-Блїдий. А Вал Корнєв та Філ Добров, який представляє лейбл Robustfellow Prods., доповнили їхні думки своїми розлогими коментарями.

Oлександр Poison Нечай

Одні з найголовніших українських шаманів із гітарами Ethereal Riffian випустили свій третій LP. До цього повноцінний реліз "Aeonian" виходив аж 5 років тому. Але музикантам вистачало звукових послань до людей і протягом цього часу вони не мовчали. Світ ще побачив дуже непростий EP "I AM. Deathless" (2016) про внутрішнє відчуття себе. У ньому Вал Корнєв, фронтмен гурту, спробував пояснити найстрашнішу таємницю людства — що відбувається після смерті. Для обізнаних людей у нього це вийшло, для тих, які цікавляться, точно чакри насичилися енергетичним потоком, а меломани отримали міцний та якісний реліз.

 

Уперше я почув гурт у 2016 році на Robust Mass, яку проводили в Харкові. І тоді я замерз, але не тому, що це був лютий, а через музику й підхід до неї. Досить було подивитися на відеоряд колективу з різними посланнями та на оформлення їхніх дисків, щоби зрозуміти, що ми перетинаємося в поглядах. Чого тільки вартий ритуальний тибетський ніж Пхурба або цитати з буддійських навчань під час виступу!

Саме ця частина на новому альбомі не змінилася зовсім. Змінився саунд. У Ethereal Riffian він став тепер бадьорішим, більш рваним і відчайдушним. Чути, особливо на "Dreamgazer" що вони люблять Rage Against The Machine і Audioslave — не обійшлося там без Тома Морелло. Є й відсилання до Tool.

 

Водночас Shamanic-stoner-doom нікуди не подівся, залишився ethereal у вигляді перкусії та різних етно-мотивів, але все це вже не таке повільне, скажімо так. Тепер у колективу більше альтернативи. І, напевно, вона полягає не тільки в музиці. Оселився в піснях якийсь оптимізм. Він посилений, але по-іншому, мабуть, до слухача з головними сенсами не достукатися. А ці музиканти інакше не роблять. Їм головне донести свій меседж і нічого по ходу не втратити. "Rise Again", як-то співається в пісні "Legends".

Шпинат

Шаманізм, містика, духовне просвітлення — у музиці Ethereal Riffian завжди відчувався твердий спіритичний фундамент, на який накладаються психоделічні рифи, екзотичні музичні інструменти та важкий вокал, що в сумі створює атмосферу дуже інтенсивної подорожі до глибин свідомості, до єднання з природою, до пізнання космосу.

З часу виходу останнього повноформатного альбому Ethereal Riffian пройшло вже 5 років, з моменту виходу останнього EP — 3 роки. За цей час проблеми глобального потепління, скорочення природних ресурсів, надспоживання, забруднення океану (та планети загалом) пластиком стали одними з найбільш обговорюваних, а заперечувати деструктивну діяльність людини дозволяють собі лише лобісти нафтових корпорацій і їхні кишенькові політики, або міські божевільні на Youtube.

"Про що цей альбом? Подивіться на лідерів найбільш могутніх країн світу та тих, хто за ними стоїть. Куди вони нас ведуть? З 1970 року ми знищили понад 60 % всіх ссавців, риб, птиць та рептилій. І, за прогнозами, до 2050 року в океані буде більше пластикового сміття, ніж риби. І розуміємо ми це чи ні, але кожен із нас робить свій вклад у це своєю діяльністю чи бездіяльністю. Цей альбом створений, щоби повернути віру тим, хто її втратив, і дати силу тим, хто працює над вирішенням цих питань. Ми маємо всі сили та ресурси, щоби створити Новий Світ", — переконаний Вал Корнєв.

IMG_5336

Отже, "Legends" має конкретну місію, яка може пояснити деякі артистичні рішення, прийняті гуртом.

До промо Ethereal Riffian, як і завжди, підійшли ґрунтовно. У соцмережі Facebook був запущений спочатку цикл постів про Легенд, людей, які зробили історичні речі, проявляли силу духу в боротьбі за свої ідеали. У постах згадувалися політик і правозахисник Нельсон Мандела, активістка за права афроамериканців Роза Паркс, науковець Валерій Легасов, еко-активістка Доктор Джейн Гудолл, політик Махатма Ганді, буддистський монах, що підпалив себе на знак протесту проти дискримінації буддистів у В’єтнамі, китайський повстанець, що самотужки зупинив танки просто ставши перед ними на знак протесту, та багато інших видатних людей. Завершився цикл Легенд так:

"Остання історія в серії "Легенди" — про ВАС. Уся ідея цієї серії полягала в тому, щоби продемонструвати, що нам не потрібен відмінний прем'єр-міністр чи президент, Залізна людина чи навіть божественне втручання Бога Всемогутнього, щоби перетворити наш курс до катастрофи на шлях до процвітання."

er_photo_3

Чому я приділяю стільки уваги промо цього альбому? Як на мене, Ethereal Riffian — це гурт, якому завжди було що сказати й на цьому релізу вони співають так, щоби їх точно зрозуміли. Якщо раніше непідготовлений слухач міг загубити сенс у медитативній та магічній музиці, то на "Legends" музика стала більш прямолінійною та доступною, цього разу суть поставлена вище, ніж форма.

Доказом цього є сингли "Legends", "Kosmic" та "Unconquerable", які продемонстрували, що на цьому альбомі буде шифт від психологічного думу до більш енергійного та заряджаючого року. Хтось навіть вдало пожартував про Metallica часів "Load/Reload".

Для "Legends" та "Unconquerable" також був створений візуальний супровід, при чому над першим кліпом працював відомий український режисер Віктор Придувалов, а от авторкою другого ролику стала теж впізнавана, але більше в андеграундній тусовці, Анастасія Хоменко. І якщо "Legends" — це стандартне "гурт грає у темній кімнаті", то lyrics video для "Unconquerable" дивитися і справді цікаво. Останнє більш динамічне, з гарно підібраними кадрами й образами та правильно розставленими акцентами.

 

Проте, сингли — це далеко не все, що "Legends" може запропонувати. Спочатку ми маємо новий рок із нальотом 90-х, але після треку "Unconquerable", гурт продовжує з більш звичним для нас матеріалом. На фанатів чекає "Moonflower" — красивий майже дев'ятихвилинний епос із тими чудовими звуками та настроєм, який гурт вміє передавати. "Pain To Wisdom" створює атмосферу протесту й політичного мітингу з криками в мегафон із трибуни, а закриваючий "Ethernal Path" з розгойдуючим гітарним соло та звуками, що зачаровують, є гідним треком, щоби завершити цей досвід та підсумувати те, що гурт створював на релізі.

Якщо попередні альбоми Ethereal Riffian були як інтенсивний тріп, що залишав тебе виснаженим, проте задоволеним, "Legends" — радше заряджає на подорож. Це приємний, грамотний реліз із правильним посилом. Так, можливо, це не зовсім те, чого ви очікували від Ethereal Riffian, проте я зловив себе на тому, що із задоволенням переслуховую його раз за разом.

Олекса Ковальов-Блїдий

Прослухавши "Legends" вперше, я почув, як Ethereal Riffian почали грати стонеровий Motorhead.

Прослухавши "Legends" вдруге, я побачив історію людства від первісного минулого до далекого майбутнього, у чому мені допоміг вокаліст-гітарист гурту Вал Корнєв. Найдивніші враження — це те, як легко сприймається все, що музиканти закладали в попередні роботи. Відсутність повчального характеру, простота без істернових ускладнень, сублімоване в 10 треків Знання. Кожен зможе знайти своє, а кому воно не потрібно — просто насолодиться тим ґрувом, який притаманний більшій половині треків альбому.

Прослухавши "Legends" втретє, я переконався, що жоден із гуртів на території України не зміг зробити нічого подібного.

Так, це базований на рифах, простий для сприйняття матеріал для щоденного вжитку, втім, який не хочеться вимикати через одноманітність. Усе в межах [несподіваного для Ethereal Riffian] стилю, але упереджений слухач буде задоволений, бо тут немає нічого зайвого й жодних повторів. Дійсно, музика проходить крізь розум і тіло гурту родом з Ефіру. Інакше пояснити таку якість матеріалу неможливо.

Втім, щоби дізнатися, як самі творці пояснюють свою здатність конвертувати Знання з Ефіру у форми, що сприйнятні для простих людей, які прагнуть (чи не дуже) Просвітлення, було задано кілька дивних питань Валу Корнєву.

er_photo_1

- Не можна не помітити доволі відчутну зміну стилю. Музика стала куди менш "езотеричною", а роковий, більш агресивний, складник відчувається більше. З чим це пов'язано?

В.К.: Ми відчули, що настав час написати роковий альбом. Це було дуже природне бажання після 11-хвилинних опусів з "Aeonian" та "I AM. Deathless". Насправді в нас уже накопичилося достатньо матеріалу на два альбоми, і перед нами постав вибір — записувати ще більш епічний витвір із двома треками тривалістю по 20 хвилин та купою етнічних інструментів, або ж працювати над умовно "роковим" записом. Бажаючи дати собі відпочинок від довгих треків, ми обрали останнє.

До речі, це не є чимось новим для нас. Імовірніше, ми вирішили трохи більше розкрити динамічну сторону нашої творчості, яка була в нас завжди. Згадайте треки "Voice of Reason" з "Shaman’s Visions", початок "Thugdam", швидкі частини в "March of Spiritu", "Anatman" з "Aeonian" та "Drum of the Deathless" з "I AM. Deathless". Навряд чи їх можна віднести до "езотеричного думу".

 

- Тексти, втім, сповнені закликів до вивільнення справжнього себе, консолідації внутрішніх сил проти страху перед невідомим та деструктами, на зразок, брехні, але мають якусь більш агресивну подачу. Це все прийшло як данина "новому" стилю чи так простіше донести думку до агресивних слухачів?

В.К.: Я б тут абстрагувався від слова "агресія". Звичайно, в енергетиці альбому є доля праведного гніву, але він зовсім не є превалюючим, і його можна порівняти, скоріш, з декількома краплями гострого соусу на їжі, що надає їй нових відтінків. Центральною тут є енергія дії, народжена не з агресії або ненависті, а навпаки — зі співчуття до всього живого та з розуміння необхідності рішучих дій, спрямованих на порятунок людства, яке прямує в безодню.

Щодо самих текстів, то мені сподобалася характеристика, яку надав лід-гітарист Макс, коли я скинув йому перший текст на трек "Born Again". Він сказав щось, на кшталт, "просвітлення експрес". Тобто я намагався вкласти в текст глибокі істини духовних майстрів у якомога доступніший для пересічної людини спосіб. Навіщо? Бо немає часу сидіти в печері по 30 років. Ті, хто має віру й силу, потрібні людству просто зараз.

- Мені до вподоби ваші зміни, музика стала більш качовою і, як не дивно, цікавішою. Чи самі ви задоволені результатом?

В.К.: Задоволені, це не те слово. Я навіть уявити собі не міг, що це буде звучати настільки міцно та потужно.

- Повідайте про явних і таємних гостей, задіяних у треках. Хто й чому вони?

В.К.: Такі гості з’явилися лише, коли ми придумали сюжет до повісті, що буде супроводжувати реліз. Події повісті розвиваються на планеті Езер, яку населяють чотири раси різні за своїми здібностями та світоглядом. Ми працюємо над 10 розповідями, по одній до кожного треку, а до релізу підготували графічну новелу для другого треку "Born Again".

Ця повість насичена яскравими персонажами, але про це ми, напевно, розкажемо докладніше потім.

Ethereal Riffian — Recording 3rd LP, Video I (всього їх 4)

- Як відбувався процес народження релізу, від концептів до моменту отримання остаточно зведеного мастертреку?

В.К.: Це доволі цікаве питання, адже про історію цього релізу можна написати цілу розповідь. Справа в тому, що, по-перше, це наш перший альбом, який із самого початку був запланований як альбом ("Shaman’s Visions" був запланований як трек для компіляції, а став першим альбомом, "Aeonian" — як 10-дюймова платівка, що стала другим альбомом, а "I AM. Deathless" — як сингл, що став EP), а по-друге, його історія починаються з 2010 року.

До видання "Shaman’s Visions" ми написали альбом "Ethereal Path" у 2010 році, але вирішили його не видавати. Він лежав до 2016 року, аж поки ми не почали готувати третій альбом. Тоді ми подумали, що можемо використати невидані матеріали, але коли почали їх прослуховувати, виявилось, що вони дуже застарілі. У підсумку ми взяли приблизно 10 % з того альбому (найхітовіше, та те, що не застаріло) та написали все інше заново. У цього невиданого альбому була і своя енергетична структура, яку, передусім мені, необхідно було суттєво змінити. Вся ця праця для мене була більше схожа на будівництво "храму у звуці". Тобто закладення певних енергій у кожен трек та в альбом загалом таким чином, щоби слухач отримував ці енергії під час прослуховування без втрати найменшої частинки цієї енергії. Слухаючи результат я бачу, що храм був збудований успішно.

DSC_0029-1

Концепція релізу також дуже сильно змінилась. У нас був сюжет книги до того старого релізу, але ми зрозуміли, що його треба повністю змінити. Як тільки прийшло це розуміння (воно не приходило довго, оскільки ми спочатку намагалися удосконалити старий сюжет), новий сюжет став просто сам з’являтися в наших розумах, без особливих зусиль. З першим результатом можна буде ознайомитися через графічну новелу, що ми підготували разом з Robustfellow Prods. до лімітованого видання "Legends".

- Були якісь сумніви чи взагалі містичні події?

В.К.: Щодо містичних подій, мені хочеться виділити два треки — "Yeti’s Hide" та "Ethereal Path". Я написав гітарну партію до "Yeti’s Hide", коли ледве грав на гітарі. Хоча слово "написав" не дуже підходяще, і я згодом поясню чому. Це було в грудні 2009 року, коли я прокинувся увечері й побачив справжню снігову бурю за вікном. Я ледве міг розгледіти сусідні будівлі, дерева ламалися від міці стихії, вітер співав могутню мелодію, а люди слухняно поховалися у своїх домівках, не бажаючи піддавати себе небезпеці. Мені здалося, що на вулиці не вистачає лише йеті. Мене охопив якийсь дивний настрій, я взяв гітару та почав грати, і грав без пауз 8 хвилин, не знаючи, яка нота буде наступною, наче мене охопили елементалі сніга та вітру й зіграли через мене свій гімн. На щастя, у той момент був увімкнений диктофон. Коли ми прослухали з Максом запис, одразу зрозуміли, що повинні відшліфувати та видати це. Після трьох або чотирьох сесій роботи над аранжуванням у нас вийшов трек, який ви можете почути на альбомі.

Щодо "Ethereal Path", то цей трек нам теж, імовірніше, "дали", ніж ми написали його. Центральний риф треку мені, скажімо так, подарував Віктор Придувалов, сам текст на 50 % побудований з висловів та досвіду духовних майстрів та деяких внутрішньо розвинутих людей, з якими я мав щастя спілкуватися, а деталі аранжування та музика приходили до нас, я б сказав, "з джерела вищої творчості". Тобто в цьому процесі було більше духу та спонтанності, ніж розуму та зважених музичних формул.

DSC_0089-1

- Сакральна геометрія фронт-арту наче і проста, та ви ж стовідсотково зашифрували круті і глибокі послання, як на фронті, так і на беку. Що саме для вас сховано в цій геометрії та цих чотирьох, що йдуть до Дверей Світла?

В.К.: Фронт-арт, на мою думку — живий простір для інтерпретацій. Коли я розмовляв із художником (Юра xNinja) щодо його створення, не давав йому чіткого завдання. Я попросив Юру уважно прослухати демо-записи альбому, відчути, що туди було закладено, відкрити ті двері, що відкривали ми самі, працюючи над цим записом, та зробити одну ілюстрацію, яка б передавала всю суть закладену в цьому альбомі. Моїм єдиним проханням щодо стилю було зробити щось мінімалістичне, символічне та схоже на мандалу з використанням нашого лого (яке, до речі, також створив Юра).

Щодо Дверей Світла й людей, які до них прямують, тут усе простіше й очевидніше. Вони символізують перехід людства в новий вимір буття та свідомості. За останні 100 з лишнім років людство перепробувало дуже багато реформ та моделей. Але ми не побачили політичних систем, дії яких ведуть до рівності та щастя, економіки, яка ставиться до дерев, морів, океанів, птахів та звірів, як до живих істот, а не як до ресурсів, та лишень однієї країни (хоча і є ті, що до цього наблизилися), яка б втілювала ідеал справжнього матеріального, економічного, екологічного та духовного добробуту людини. Справа в тому, що зовнішні реформи не можуть нас врятувати без реформ внутрішніх. І на цьому зображенні ми бачимо саме таку глобальну реформу. Єдину, що дійсно зможе врятувати людство від своєї темної, деструктивної сторони.

Inside Art

- Чому Йеті ховається, а не йде Ефірним Шляхом?

В.К.: Він не ховається, а переосмислює, і з допомогою тиші, відкриває двері до істинного. Краще я поясню це на прикладі. У традиції дзен є такий вислів: "До вивчення дзен, ти бачиш гори та ріки, як гори та ріки. Під час вивчення дзен, ти розумієш, що гори — це не гори, а ріки — це не ріки. Коли ті пізнаєш дзен, ти заспокоюєшся й бачиш, що гори — це гори, а ріки — це ріки". На альбомі, умовно, треки 2–6 — це до вивчення дзен, треки 7–9 — це під час вивчення дзен, а трек 10 — то є пізнання дзен. Можна назвати першу частину (2–6) історіями про силу. У другій частині ми поступово занурюємося глибше до джерела цієї сили. До того, що міститься глибоко всередині, за ширмою багатьох помилкових ідентифікацій та тіла й розуму.

Однак, це не простий процес, який супроводжується нерозумінням, активним, нерідко гарячковим, пошуком, та рухом від болю до мудрості (трек 8 — "Pain to Wisdom"). Так от "Yeti’s Hide", або "Схованка Йеті" (дев’ятий трек) це момент переосмислення й тиші, необхідний для народження справжнього. Йеті — це міфічне створіння, яке начебто і є, але й доказів його існування недостатньо. У контексті альбому, це метафора нашої глибинної сутності, яку не кожна людина вміє розгледіти та відчути. Цю сутність ми можемо розпізнати в абсолютній внутрішній тиші. Для того Йеті й потрібна схованка

На фінальному треку "Ethereal Path" цикл замикається, та нові одкровення Духу доходять до розуму та інтелекту в доступній для них формі.

Можна сказати, шо цей альбом показує цикл зростання — від сили, боротьби, протесту, до болю, страждань, сум’яття, подолання до прийняття, переосмислення та свого роду просвітлення. Але у випадку з "Legends" цикл не окремого індивіду, а всього людства. Ці "Легенди" про людство, що змогло зробити цю внутрішню реформу та відродитися. Це своєрідна роль-модель — найкраща версія людства, до якої ми з вами, я маю надію, будемо тягнутися.

- Ваше найважливіше послання для слухачів саме цього альбому й кому, особливо, слід до нього дослухатись?

В.К.: Всі, хто усвідомлює глобальні виклики, які перед нами стоять, вірить, що в людства є шанс, та має сили діяти в цьому напрямі, повинні починати діяти вже зараз. На мою думку, наступні 20–30 років визначать, чи достойні ми населяти Землю. Я вважаю, що в нас є всі шанси створити новий, процвітаючий світ. Але будемо ми використовувати цей шанс, чи ні, залежить від кожного з нас. І я хочу підкреслити це — від КОЖНОГО, а, значить, від мене і від тебе, шановний читачу.

er_photo_2

Окремої уваги заслуговує продакшн альбому, за який відповідальність несе провідний лейбл міцної музики RobustFellow, що славиться фетишними лімітованими виданнями, окрім звичайних. Засновник лейблу Філ Добров, як відомо, має особливе ставлення до кожного з гуртів, що перебувають у його рустері. Оригінальні лімітовані видання, масонськи побудовані промо-кампанії, у яких розкриття всіх таємниць можна лише очікувати на фірмових презентаціях, де RobustFellow — синонім до словосполучення "якість вищого ґатунку". Третій альбом Ethereal Riffian — не виняток, тому про деякі масонські нюанси також було задано кілька дивних питань.

- Я чудово розумію, чому ти зробив ставку на Ethereal Riffian. Альбом надпотужний, не схожий на жоден реліз, що робився на території України. Та чи сам ти задоволений ним повністю?

Ф.Д.: "Legends" пройшов перевірку на міцність за всіма можливими критеріями. Неможливо проковтнути весь альбом із першого разу, потрібно ретельно та вдумливо пережувати. Багатошаровість релізу та закладені меседжі розкриваються все глибше з кожним новим прослуховуванням.

Бути задоволеним на сто відсотків за всіма параметрами — недосяжна утопія, що рухає нас до нових висот. Завжди лишається кілька десятих на те, що можна реалізувати ще краще з наступним релізом.

- Привідкрий завісу масонства Robust Crew і хоча б натякни, яких фетішних кайфів очікувати на додачу до кайфового альбому?

Ф.Д.: Лімітований бокс "Legends", напевно, стане новою планкою для оформлення майбутніх релізів Robustfellow Prods. Буде включати в себе: кольоровий вініл, делюксовий диск, лімітовану касету з ексклюзивним бонус треком, графічну новелу оформлену Андрієм Данковичем (єдиним представником на ComicCon від України в Сполучених Штатах) та кілька важливих фетишних дрібниць, що допоможуть розкрити концепт арт-об’єкту. Залишимо трохи приємної таємничості власникам боксів.

Не зайвим буде сказати, що Ethereal Riffian "Legends" — це перше повноцінне видання на важкому вінілі — своєчасний важливий крок для міцної сцени та лейблу.

DSC_0187-1

- Що найважче\найкраще в роботі з музикантами, що побороли внутрішній хаос?

Ф.Д.: Для плідної співпраці з будь-якими музикантами потрібне вміння знаходити спільну мову, чути один одного, підбирати влучні аргументи, переконувати, як краще реалізувати той чи інший етап релізу. Часто допомагає досвід, коли можна навести успішні та не дуже кейси й залишити вибір у певному питанні за музикантом.

- Які були найдивніші думки, що породила робота із цим релізом?

Ф.Д.: Трясця, ця масивна історія набуває Космічного масштабу!

- Який улюблений трек на альбомі й чому?

Ф.Д.: Альбом сприймається, радше, як єдина історія з антрактом на те, щоби встигнути зробити ковток повітря та перегорнути касету/вініл на іншу сторону. На "Legends" вистачає хітових моментів та влучних гармоній, нехай кожен слухач сформує свій топ хуків та алгоритм цілющих вібрацій.

- Найважливіше послання для слухачів саме цього альбому й кому слід до нього дослухатись?

Ф.Д.: Відповіді на всі питання містяться всередині нас. Зрозумівши це, ти можеш стати справжньою легендою, насамперед, для себе, для своїх близьких, та і для всього Всесвіту.

"Legends" виходить на київському лейблі Robustfellow Prods на диску, касеті, платівці та в якості унікального лімітованого боксу. Альбом також доступний для прослуховування на всіх відомих стрімінгових сервісах. Придбати "Legends" можна через соціальні сторінки гурту та лейблу.

Біографія

Гурт Ethereal Riffian був заснований у 2010 році. Кілька років учасники колективу експериментували з різними стилями, підбираючи звукові вібрації, що звучать в унісон із їхньою колективною свідомістю. Дебютна робота гурту — "Shaman’s Visions" побачила світ у 2011 році, є результатом цих пошуків.

Рівно через рік дискографія поповнилася синглом "Dkyil Khor" ("Піщана мандала"). 20-хвилинний медитативний сингл був написаний для однієї з експозицій виставки Арсеннале-Бієнале 2012, присвяченій швидкоплинності часу й пошуку себе.

Другий повноформатний альбом "Aeonian"одразу на 4 лейблах (Nasoni Records, Mulligore Productions, Tartarus Records і Transubstans Records) і зібрав понад 40 позитивних рецензій. Книга з однойменною назвою з’явилася в результаті прагнення гурту розкрити ідеї та концепції цього альбому повністю. Працюючи над повістю прийшло усвідомлення, що відтепер книги стануть невід’ємною частиною творчості гурту, адже вони дозволяють посилити створювані музикою образи й закріпити їх у свідомості слухача.

На початку 2016 року, Ethereal Riffian випустили лайв-альбом "Youniversal Voice", а в травні двотрекову EP "I AM. Deathless" (Robustfellow Prods.). "Afterlight" DVD, виданий у 2017 році, є квінтесенцією ідей і семирічної роботи гурту.

Творчий шлях Ethereal Riffian дуже добре задокументований. Гурт випустив два короткі документальні фільми, багато якісних концертних відео-записів, включно з повноцінним DVD, а також два кліпи від культового українського режисера і кліп-мейкера Віктора Придувалова.

Ethereal Riffian у соцмережах:

https://etherealriffian.bandcamp.com
https://www.facebook.com/etherealriffian
https://www.youtube.com/etherealriffian
https://www.instagram.com/etherealriffian

Robustfellow у соцмережах:

https://robustfellow.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/TheRobustfellow
https://www.facebook.com/RobustfellowProds
https://www.instagram.com/robustfellow_prods/
robustfellowship@gmail.com

Neformat.com.ua ©