Stay Tuned! Vol. 43 Дмитро Кумар (1914)

Не знати Дмитра Кумара і тим більш його проект 1914 має бути соромно, але серед вас таких немає, ми впевнені. Давайте разом зануримось у те, що слухає вокаліст одного із найнеординарніших дез/блек метал гуртів України.


У мене досить погано з нашою музикою. Тому аби не вийобуватись і не натягувати сову на глобус, які андеграундні і невідомі команди знаю, я просто обрав треки, котрі слухав понад 10 разів і котрі мені реально подобаються.

Один в каное — У мене немає дому

Пробував слухати цю команду колись, адже я досить падкий на жіноче інді – взагалі було все мимо і нецікаво. А ця річ, коли я вперше її побачив і почув, фактично продряпала мене до сліз. Зачепила щось дуже глибоко і сильно в мені. Одне з найкращих творінь в усій україномовній музиці, що я взагалі чув. На репіті тижнями.

Sasha Boole — Дорога

Також нереально чіпляє. Дуже люблю Буля і його творчість, це щось таке тепле, своє, це доступно про життя, смерть та любов. Для мене теж трек на всі часи, котрий був прослуханий, мабуть, овер тисячу разів.

The Symbioz — Твій світ (2005 версія)

Перший альбом цього ужгородського гурту, через який я в них закохався. Щиро і по-хорошому наївно. З часів 2005 року, як вони мені його подарували на диску, залишається улюбленим альбомом цього гурту і, мабуть, усього українського панку.

Nokturnal Mortum — Через річку через гай

Музика часів буйної молодості. Мабуть, одне з перших творінь, де я почув мікс українського фолку з блеком. І це мене сподвигло на колекціонування народної музики, копирсання в гуцульському, лемківському фолку і т.д. Та і хай там як – крутий альбом, знаковий для українського металу.

Сестри Тельнюк — Моє серце в верховині

Дуже крута річ, переспів одного з моїх улюбленіших поетів Роберта Бернса. А ще мені дуже подобається цей дует. Просто гарна і щира музика. Без злості та пафосу.

ZWYNTAR — Човен

Відносно нещодавно почув їх і дуже проникся, люблю Americana, alt.country, southern gothic і загалом усю dark root music. І було круто дізнатись, що у нас теж є команда в цьому стилі, причому досить круто зіграно і цікаво слухати. Прикупив диск. 

O'Hamsters — Плыли и дрочили

Нє, ну тут все зрозуміло. Ізза лєса ізза гор водка нєнавість хардкор. Ну і просто чудовий алкотреш і угар. Трек, під який хочеться (і треба), як заповідав великий GG Allin, Drink, Fight, Fuck! Ідеальна музика для шумних вечірок, двіжів, застіль і груповух з лепреконами.

Теж вирішив нічого не вигадувати та написав про 5 найперших треків, що спливли в голові, котрі слухав впродовж тижня на репіті.

Rob Coffinshaker — Dark and rolling sky

Такий собі шведський Джонні Кеш, але з якоюсь такою своєю родзинкою, ніби й грає американську музику, а все одно вона в нього скандинавська, хоч трісни, і це дуже цікавий мікс. Він вокаліст вже неіснуючих The Coffinshakers. Просто обожнюю його не надто чисельні релізи (як і його колишнього гурту). Хороша акустична музика.

Rome — Who Only Europe Know

Новий Рим. Нова порцію декадансу, Шпенглерівського присмерку Європи, просто хороше музло від гурту, який я дуже люблю з першого їх релізу, котрий почув на легендарних Cold Meat Indusrty. Музика на подумати.

Anathema — Better Off Dead (Bad Religion Cover)

Один з улюблених гуртів дитинства грає кавер на один з улюбленіших гуртів молодості))
Деколи заходить і я цей трек можу по колу цілий день слухати. Десятками разів. До слова, дуже подобається зміна стилю і розвиток Анафеми, дуже тішусь, що вони перестали грати звичайний (хоч і ахуєнний) дум метал і дійшли через прогресив, поп і ще бозна що до тріпхопу, чілу, електроніки і т.д. Це дуже круто, як на мене.

The heavy horses — In darkness he came

Один з тих альбомів, за які треба давати Греммі, але про який чомусь мало хтось знає. Шикарне альт.кантрі. Дуже розмірене, глибоке і круто зігране. Фінальний трек альбому, який його закриває просто на ура, що по музиці, що по емоціях.

Bob Dylan — The Times They Are A-Changin'

А це просто моя настільна пісня. Мабуть, не буває такого тижня, аби я її не включав. Один з найкращих треків написаний за історію написання пісень.

Попередні випуски: https://www.neformat.com.ua/ua/rubrika/stay-tuned

Neformat.com.ua ©