Stay Tuned! Vol. 40 Віталій Пікуль (Solarian)

Свіжа молода стонер/сладж кров Solarian розповість про власні натхнення в музичному плані. Є рудбої та хіп-хоп, сладж, старий український фанк та ще багато цікавого. 

Довго ламав голову перед написанням, чи радше, формуванням цього плейлисту. Чому? Бо дуже тяжко, принаймні для мене, визначитись з поділом на улюблене і не улюблене у творчості, а тим паче в музиці. Тому вирішив згадати і якось упорядкувати те, що безпосередньо грало роль у формуванні музичних смаків.

Отже, сім треків від сімох українських виконавців:

Soom — Лісова Пісня

Очевидно? Звичайно, очевидно! Під цю окультну Слобожанську формацію варто взагалі відвести окрему сторінку, але хай буде так. "Ніч на полонині". Не знаю, чому саме цей трек, а не, наприклад, "Камінь", "Коляска", "Вщент" чи "Невидима сокира", але хай буде він. Для мого музичного формування ці характерники начаклували, без перебільшення до**я! Я не думаю, що можу сказати про них і їхню музику краще, ніж вони самі. 

Візерунки шляхів — Коло Млина Калина 

Тут все просто — я люблю український фанк (чи принаймні маловідомі грувові ВІА минулого століття, а-ля Кобза, Арніка чи Водограй). Саме такі штуки змусили мене в повній мірі зацінити вініл! Та й взагалі, люблю я цю всяку стару українську тему, вважаю, що треба було мати, як мінімум, чималі яйця, аби заявляти про себе українською в "імперії зла". Сумнозвісний приклад цьому — Герой України (посмертно) Володимир Івасюк, який зробив чимало для української сцени та, по суті, створював її. Тут хотілось би згадати та висловити окрему подяку таким чувакам, як Dj C. J. Plus i Dj Tamaryan, які відшукують і міксують оці явища.

Displease — Пенсiонероцид

Знову не скажу вам, чому саме цей трек. Здається, тут все на свої місцях. Ох, і як же ж душевно було колись на їх гігах. Називайте, як хочете, а я назву це — "Духовні скрєпи"!

Хамерман Знищує Віруси — Кличко

Додав би ще "Турнічок", як близький по духу і сенсу трек, але-але. За цих парубків я думаю пояснювати не треба, тут краще слухати та насолоджуватися. 

The Hypnotunez — Sullen mood

Тут питання чому відпадає одразу після відвідин їхнього шоу. Все брендово, качово, якісно, все swingcore.

Тулим — Коло

Можливо, треба було б сюди додати не цей трек, враховуючи, що він записаний не тільки Тулим, а є спільним для десятка МС. Але саме з нього зародилась моя віра у справжній український хіп-хоп.

І наостанок, Bomg — Sannikov Land

Heavy as fuck! Кайф. Жиррр. Фірма.

Щодо закордонних музикантів, це взагалі тяжко, враховуючи те, що їх має бути всього п'ять, а не хоча б три десятки. Добре, спробую без захоплень і Black Sabbath.

Twilight Circus — Beneath The Valley Of The Ultra Dub

Просто кльовий даб, хоча, напевно, я більше люблю олдслкульний root dub, skinhead reggae і т. д. Але саме з цим треком ми цілком сходимось у поглядах з нашим гітаристом, тому хай буде він.

Down — Stone the Crow 

Пробачте, не втримався. З цієї піснею я з великим захопленням і натхненням в'їхав у Stoner, що, без сумнівів, стало фундаментом створення банди, яка з недавніх пір зветься Solarian. Можливо, чуваки скажуть — ні. Але для мене так. AVE NOLA!

The Mohawks — Champ

Були часи, горіли танцполи. Взагалі радив би познайомитись з цими козаками ямайського рудбойства, вже декілька років кайфую від них. 

Kaleidoscope —- The Sky Children

Ну як же без улюблених 60-х. Всім любові, натхнення і душевного спокою.

Weedeater — Wizard Fight

Просто курніть  і похитайте головою під останній трек плейлисту.

Попередні випуски: https://www.neformat.com.ua/ua/rubrika/stay-tuned

Neformat.com.ua ©