Stay Tuned! Нестабільні емоції від Sasha Kladbische (Zwyntar)

Сьогодні маємо плейлист від Darwin Tremor або ж Саши Кладбіще, що відповідає за вокал та ударні у самобутньому дарк-кантрі гурті Zwyntar. У цій підбірці ви почуєте такі пісні, що еквіваленті фільмам жахів, тобто розбурхують емоції слухача та змушують волосся ставати дибки. 

 

Sasha Kladbische
Ударна сила та один із голосів гурту ZWYNTAR.

Також бере участь у проєктах SkladNo, #Folkulaka, ТОРФ. Працює в купі різних сфер одночасно, основні інтереси — LARP, екстрим-подорожі та яхтинг.

 

Тема моєї підбірки — музика, яку я слухаю, щоб вийти із зони комфорту і поринути у стан нестабільних емоцій. Це схоже на любов до трилерів та фільмів жахів: добровільне занурення у тривожний музичний потік, аби відчути, як мурашить спину і стає дибки волосся на загривку.

плеер

Також плейлист доступний на Spotify, Deezer, Apple Music i Youtube Music.

Jay Munly — Circle Round My Bedside

Пісні Манлі більше схожі на страшні побутові оповідки американської глибинки. І вони тим страшніші, що їхня правдивість не викликає сумнівів, хоча тексти і просякнуті певним містицизмом. Місцями Манлі не стидається використовувати алюзії на протестантські гімни, місцями наганяє жаху похмурими повтореннями одних і тих самих рядків і disturbing банджо-рифами. Один із найяскравіших представників денверської готік-американи, чиї пісні завжди живуть у моєму плейлисті.

 

Lingua Ignota — Pennsylvania Furnace

Це не найтривожніша композиція мільтиінструменталістки Крістін Хейтер, її нойзові треки набагато страшніші. Але пісня напрочуд сумна і надривна. Має відсилки до старовинної легенди про лихого пенсильванського магната, який п'яним кинув у плавильну піч своїх мисливських собак. А згодом сам помер таємничою смертю: свідки казали, що чули виття пекельних псів, коли це сталося. Пісня просякнута фізичним і емоційним болем, адже Крістін писала її у дуже складний період свого життя.

 

Reality Test & Shanti People — Shiva Bholem

Спільний трек ізраїльської діджейки та українського EDM-гурту. Це гоатранс-мікс стародавнього бгаджану, тобто релігійного індуїстського співу, в цьому випадку — присвяченого володарю Шиві. Композиція має дарковий агресивний вайб, але, безперечно, при цьому також дуже мелодійна, із міцним ароматом індійської масали та відчуттям урагану на нічному опен-ейрі біля океану.

 

Current 93 — Happy Birthday

Досить старий трек батьків психоделічного андеграунду, написаний задовго до того, як соліст Девід Тібет виринув із язичницько-сатанинських езотеричних пошуків істини та почав сповідувати християнство. Моя улюблена — найтривожніша — версія з альбому "Looney Runes", характерна сирим мінімалістичним звучанням, ніби її виконують у старому закинутому ангарі з хорошою акустикою.

 

Aversa_FM — Something beautiful is going to happen

Новий трек талановитої співачки й моєї подруги Таш (також бере участь у проектах Naddél, Bonnesville band, Stranger Strings, #Folkulaka). Для мене композиція — квінтесенція тривожного стану, відчуття перед страшною грозою або атомним вибухом. Низькі частоти віолончелі, партії військового маршового барабану, вставки радіохвиль, шуму океану та криків птахів створюють пронизливу атмосферу передчуття "точки неповернення". На пісню Таш надихнула відеогра Disco Elysium.

 

Coil — Who'll fall

Альбом, до якого належить цей трек, святкує вже 30 річницю, але класика індастріалу і сьогодні звучить пречудово. У хіт-параді тривожних композицій ця завжди на перших позиціях. Монотонна мелодія зі звуками чи то статичної електрики, чи то стрекотання комах, і накладений на неї телефонний дзвінок на автовідповідач, монолог про самогубство та роздуми про страх висоти.

 

Kenji Kawai — Voyage to Avalon

Геніальний саундтрек до культового польсько-японського кіберпанк-фільму "Авалон". Сучасна класична оркестрова музика найвищої якості. Навіть не знаючи тексту треку і контексту кіноепізоду, до якої композиція написана, за 10+ хвилин переживаєш цілу історію, повну бурхливих емоцій і бентеги, які, вочевидь, ведуть до трагічної розв'язки.

 

Більше тематичних плейлистів тут

Darwin Tremor у мережі:

https://www.youtube.com/c/kladbische/videos
https://www.facebook.com/darwin.tremor.9

Фото надане Darwin Tremor

Neformat.com.ua ©