Zwyntar випустили пісню за мотивами кантрі-госпелу

Київський dark country гурт презентував новий сингл "Янголе Небесний".

Zwyntar — київський дарк-кантрі гурт, створений у 2014 році. Він є одним із перших представників жанру в Україні, при чому у своїй творчості музиканти поєднують традиційні західні образи цього напряму з українськомовною лірикою. Їхня дискографія нараховує один ЕР, один повноформатний альбом та декілька синглів.

І раніше музиканти повідомляли нам, що найближчим часом випускатимуть саме сингли.  

Над записом та зведенням нового треку "Янголе Небесний" працював звукорежисер Ярослав Степанков.

"Це ремінісценція євро-американського білого кантрі-госпелу. Класична госпельна структура "запит-відповідь" у ньому відсутня, але є характерні для релігійних гімнів повторювані рядки. На відміну від класичних госпелів, у пісні звертаються не до однієї з форм триєдиного Бога, а до янгола. У Старому Заповіті саме янголи були виконавцями господньої волі, особливо коли ця воля стосувалася покарань за гріхи чи масового винищення людей. Нерідко старозавітний янгол — це темна, грізна та безжальна істота, жахлива на вигляд, проте така, що водночас є носієм вищої справедливості.

Есхатологічний вайб сингл запозичив у деяких протестантських сект. Це відчайдушний релігійний екстаз на порозі апокаліпсису. Схожі настрої можна знайти у фільмах і серіалах типу "Пастор", "Опівнічна меса" тощо", — розповіла в коментарі нашому виданню вокалістка гурту Саша Кладбіщє.

Наразі гурт накопичує новий матеріал та планує випустити декілька синглів.

Нагадуємо, влітку Zwyntar презентував трек та відео "Дівча". А ще минулими вихідними, 29 жовтня, команда у Львові зібрала повний Котельня Ruїn Bar.

Zwyntar у мережі:

http://zwyntar.com/
https://www.instagram.com/zwyntar/
https://www.facebook.com/zwyntar/
https://twitter.com/zwyntar

Фото обкладинки — Орест Шклярук