Знайомство з лейблом Realityfade: 5 знакових релізів

Сьогодні детальніше про свою діяльність розповідає Дмитро Сагайдак, який у 2016-му заснував власний brutal death metal лейбл Realityfade, а у 2019-му викупив у компанію до нього австралійський дезкор лейбл Vicious Instinct.

Дмитро Сагайдак 
Власник лейблів Realityfade та Vicious Instinct

Сьогодні хочу не лише розповісти про справу свого життя, а й надихнути вас історією про те, як молодий хлопець із провінції створив Realityfade — музичний лейбл, який знають в усьому світі.

Сьогодні я маю все те, про що мріяв, і навіть більше, але не збираюсь зупинятися на досягнутому. Адже після 8+ років роботи в ІТ, я залишив її та повністю сконцентрувався на музичному бізнесі, аби нові класні треки побачили світ і стали чиїмось улюбленими.

Що таке лейбл Realityfade

Ще на початку 2000-го я захопився металом. Усе починалося з System of a Down, Slipknot, Korn. А вже з часом, поступово, я дійшов до Death Metal та його найекстремальнішого напряму — Brutal Death Metal. Будучи палким фанатом цього жанру, я мріяв, як випускатиму свою улюблену музику на фізичних носіях, працюватиму з відомими гуртами, допомагатиму музикантам-початківцям заявити про себе, їздитиму на фестивалі. Але тоді, у 2011-му, мені лишалося лише мріяти. Я не знав, як це працює. Спочатку я був звичайним фанатом жанру, який активно спілкувався в метал-ком’юніті на Фейсбуку. І до 2016 року вже навіть мав онлайн-знайомства з деякими виконавцями, які мені подобалися.

Якось у період зимових свят я собі подумав, чи не час мені повернутися до своєї мрії? Я почав писати гуртам сам. Запитував, чи не хотіли б вони випустити або перевипустити свою музику з моєю допомогою. На моє здивування, дуже швидко вдалося домовитись із двома гуртами зі США. Так у 2016-му й почалась історія Realityfade Records.

Зараз наша ціль — випускати круту музику та не стояти на місці. Ми з командою постійно шукаємо щось нове та крутезне. А те, що ми іноді надихаємось жанрами, досить далекими від металу, якісно вирізняє наш підхід від підходу інших лейблів нашого рівня. Як, наприклад, у випадку з російським метал-гуртом ByoNoiseGenerator, шанувальники точно не чекали від нас поєднання Goregrind, Brutal death metal і Jazz.

Дискографія

Першим релізом лейблу став дебютний альбом гурту Abhorrent Aggression "You Only Die Once". На момент виходу цього альбому в нас, він уже був доступний на цифрових платформах і надрукований маленьким накладом на дисках "для друзів" самим гуртом. Я взявся надрукувати його знову й дистрибував по світу. Це стало моїми першими кроками в тоді зовсім невідомому напрямі музичного бізнесу.

Далі ми почали роботу над третім альбомом гурту Reprobation "One Last Autopsy", що дало нам можливість показати своє ім’я багатьом фанам жанру Death Metal. Майже одразу справи пішли вгору.

На цей момент наші два найновіші релізи — це нові альбоми від гуртів Human Barbecue (Бельгія) "Bloodstained Altars" та Cranial Contamination (Великобританія) "Into The Warp". Перший гурт приєднався до нас нещодавно за рекомендаціями виконавців, що вже працюють із нами. Інші ж випускаються на лейблі з 2018 року. Обидва гурти мають досить унікальну ліричну концепцію та стиль виконання. Слухачі почали масово передзамовляти альбоми ще до того, як вони пішли в друк.

За 4 роки ми попрацювали з понад 20 гуртами з усіх куточків світу та випустили понад 30 релізів. Кожен із виконавців по-своєму унікальний. І ми точно не випускаємо такого матеріалу, який нам нецікавий. Якщо все-таки обирати, то мої персональні топи це "Visions Of Disfigurement" та "Facelift Deformation". Останній, до речі, є одним із найбільш затребуваних релізів. На сьогодні у нас не лишилося жодної копії.

 

Формат

Realityfade Records — це Death Metal лейбл. Серед виконавців ті, хто працюють у піджанрах Brutal, Slam, Technical Death Metal.

Нещодавно я також став власником ще одного музичного бізнесу, який спеціалізується на дезкорі, — Vicious Instinct Records (Австралія). Якось я жартома запитав Мета Туркінгтона, тодішнього власника лейбла, за скільки, якщо довелося б, він продав його. Зараз розумію, що зі своїм жартівливим питанням я просто опинився в правильний час у правильному місці. Саме тоді Мет уже давно роздумував над тим, аби зосередитися на власній творчості, але не хотів закривати Vicious Instinct. Спершу він зробив мене своїм помічником, а потім я дуже швидко викупив у нього Vicious Instinct. Мет має бути спокійним, його справа в надійних руках. Ми вже підписали папери з десятьма гуртами з Німеччини, Австрії, Чехії, США, Великобританії, Франції та ін. А Мет працює з нами тепер уже у якості виконавця (гурти Alter Idem та Internal Devour).

Формат, на якому ми видаємо гурти, це на 99 % компакт-диски. Нещодавно почали експериментувати і випустили два альбоми гурту Visions Of Disfigurement на касетах. Спільно з дружнім іспанським лейблом Pathologically Explicit у вересні вийде і вініл-версія нового альбому цього ж колективу.

Також у 100 % випадків ми робимо для всіх наших гуртів цифрову дистрибуцію на всі наявні платформи.

Артворки

У наш час, коли навколо так багато інформації, дуже важко привернути увагу людей до свого продукту. Вважаю, що гарна та дорога обкладинка альбому не лише зацікавлює публіку, а й показує підхід лейблу та музикантів до своєї музики загалом. Ми завжди приділяємо цьому моменту дуже велику увагу. Артворки для нас малюють топові художники. Якщо поглянути на всі наші релізи, ви це відразу помітите. Одні з моїх улюблених художників, з якими вдалося попрацювати — Par Olofsson (малював для Suffocation, Immolation, Aborted), Daemorph (The Black Dahlia Murder), Mark Cooper (Rings Of Saturn, Malevolent Creation, Master).

Переваги та недоліки ведення бізнесу в Україні

На жаль, Україна в цьому плані неідеальна, адже такі платіжні системи як PayPal та Stripe відсутні. Підприємцям доводиться шукати обхідні шляхи. Вартість друку та запису дисків вартує нам дорожче, ніж аби ми друкували їх за кордоном. Але є момент, який не припиняє радувати в Україні — це доволі якісні поштові послуги.
 

Плани

Цьогоріч ми вже випустили релізи та мерч від Klysma, Esophagus, Visions Of Disfigurement, Alter Idem, The Ritual Aura. Наступного місяця виходять ще два альбоми від уже згаданих Cranial Contamination та Human Barbecue. Плануються релізи Carnal Abhorrence, Morphogenetic Malformation, Exorcised Gods. Попри пандемію, цей рік є одним із найуспішніших. Шанувальники дали нам таку підтримку, на яку ми не розраховували.

 

Зі свіжих релізів Дмитро виділяє такі:

Facelift Deformation — "Cybernetic Organism Atrocities" (2019)

Реліз проєкту з Гонг-Конгу та Тайваню. Це неординарний стиль, своєрідна азійська аура, і, звісно, круте звучання. Це один із наших найуспішніших релізів 2019 року.

 

Visions Of Disfigurement — "Aeons of Misery" 2020

Числені рев’ювери називають цей альбом одним із найкращих Slam Death Metal релізів 2020 року. Фани пишуть, що завдяки своїй останній роботі Visions Of Disfigurement стали новими королями сучасного британського дез металу.

 

Esophagus — "Defeated By Their Inferiority" 2020

Це один із найважчих альбомів 2020 року. Вокаліст гурту Гюго має складний тип вокалу "predator", який йому вдається на відмінно.

Альбом також має крутий арт від топового в метал жанрі художника Пара Олофсона. Він створює артворки для таких мастодонтів як Suffocation, Immolation, Aborted. Концепт альбому обертається навколо всесвіту Alien vs Predator. Саме завдяки цьому факту нам вдалося здивувати не лише метал ком’юніті, а і привернути увагу фанів фільмів та коміксів "Хижак" (англ. Predator).

 

MDMA — "Chemical Obliteration" 2018

Один із моїх персональних топів. Був дуже високо оцінений як фанами, так і критиками. Унікальна назва гурту, тематика, звучання, нещадне молотилово — усе, як ми любимо :)

 

ByoNoiseGenerator — "Neuromechanica" 2018

Поєднання жанрів Goregrind, Brutal Death Metal та Jazz. Такого не грає ніхто у світі, я це гарантую. Я був прихильником гурту ще до створення Realityfade. Підписати їх та випустити альбом "Neuromechanica" — понад усіх мрій. Метал ком’юніті в захваті, а альбом собі в аудіотеку придбав, навіть, вокаліст гурту Cattle Decapitation, Travis Ryan.

 

Realityfade у соцмережах:

https://www.facebook.com/realityfade
https://www.instagram.com/realityfaderecords
https://realityfaderecords.bandcamp.com
https://www.realityfade.com

Vicious Instinct у соцмережах:

https://www.facebook.com/viciousinstinct
https://www.instagram.com/viciousinstinct
https://viciousinstinctrecords.bandcamp.com

 

Більше матеріалів про лейбли тут — https://www.neformat.com.ua/rubrika/znayomstvo-z-leyblom

Neformat.com.ua ©