4 позитивні моменти 2018 року від Українського Готичного Порталу

Минулого року ми ділилися з вами топами релізів від різних представників української музичної сцени. Цього ж попросили музикантів і не тільки розповісти 3-5 найбільш позитивних речей, які сталися у їх музичному житті чи творчій діяльності протягом 2018-го. Цього разу приємні події згадує Український Готичний Портал (gothic.com.ua, УГП), головною метою якого від початку заснування ще в далекому 1999 році, було формування, розвиток і освітлення gothic/dark/electro-сцени, а також об’єднання її учасників і шанувальників відповідної естетики. До слова, наступного року портал відмітить своє 20-річчя!

2018 рік був досить яскравим та насиченим для нашого видання.

1. Однією з найбільш визначних подій для Українського Готичного Порталу в цьому році стало проведення концептуального акустичного фестивалю Dark Acoustic Festival, хедлайнером якого став сольний проект вокалістки L’Âme Immortelle Соні Краусхофер, німецький гурт Persephone. Соня була під таким враженням від фестивалю і від того, як тепло її приймала тут публіка, що написала звіт про Dark Acoustic в німецький музичний журнал ORKUS. Це був дуже хороший показник того, що фестиваль повинен жити й далі. Тому, якщо в країні буде більш менш спокійна політична та економічна ситуація, навесні 2019 року очікуйте Dark Acoustic Festival vol.2! 

2. Цього року Український Готичний Портал став співорганізатором першого сольного концерту Solar Fake в Україні. Підготовка до концерту тривала три місяці. Це була чудова командна робота. Концерт пройшов успішно, доказом чого стали позитивна реакція і численні вдячні відгуки фанів. А в 2019 році очікуйте звіт про київський концерт від вокаліста Solar Fake Свена Фрідріха у щорічному фан-виданні, присвяченому всім проектам Свена, Shadowplay fanzine.

3. На нашому порталі продовжує успішно діяти тату-проект, засновницею якого є DariaTessa, яка створила цей проект спільно з нашими німецькими партнерами – музичним порталом Reflections of Darkness. У цьому тату-проекті вже взяли участь багато відомих музикантів, артистів та художників. І в наступному році проект також буде тішити вас новими матеріалами.

4. Ми продовжуємо тісно співпрацювати з німецькими фестивалями, такими як Wave Gotik Treffen, Mera Luna, Amphi та ін. А наші журналісти та фотографи цього року підготували яскраві репортажі з таких фестивалів та концертів як She Past Away, Lebanon Hanover, QUAL, Trisomie 21, Boy Harsher, фестиваль BELIVE, фестиваль Файне місто, Оргия Праведников, Helloween, Eluveitie та інше.

Ми з нетерпінням чекаємо Нового року, нових цікавих проектів та відкриттів. Бажаємо вам міцного здоров’я, натхнення, успіхів, підкорення нових професійних і особистих вершин! Залишайтеся з нами! Слідкуйте за новинами! З повагою, головний редактор Ірина Каленська. 

Інші публікації у цій рубриці тут: https://www.neformat.com.ua/rubrika/5-pozitivnih-momentiv-2018-roku

Neformat.com.ua ©