Як продати вживаний мерч за $200. 5 історій

Що робити, коли мінімум 20 років свого життя присвятив музиці? Як використати ці знання? У сьогоднішньому матеріалі ми хоча б частково дамо відповідь на це питання. Микола Мага більше відомий, як вокаліст ужгородських колективів Обрій, Skruta та The Symbioz, але професійна його кар'єра пов'язана з торгівлею, а вкупі з багажем музичних знань це дало несподівані плоди. 

"У теперішній роботі я постійно маю справу з секонд-хендом, і мені весь час на руки потрапляла купа різноманітного мерчу. Ну й одного разу з’явилася думка скористатися нагодою та монетизувати свої музичні знання, яким я присвятив останні 20 років. Зараз я торгую мерчем на Ebay та Instagram, а дохід з цих двох майданчиків складає досить пристойну частину мого теперішнього бюджету", - розповідає Микола.

Мерчем, як таким, музикант почав захоплюватись іще змалку. 

"У 13 років я слухав купу металу і хіп-хопу, як губка всмоктував усю доступну інформацію про різноманітну музику з вітчизняних ЗМІ, і вже десь у тому віці почав відвідувати локальні рок- і реп-концерти. Перша моя футболка була Iron Maiden – A Real Dead One, яку я виклянчив у батьків. Ну і далі закрутилось — колекція збільшувалась, одні речі зношувались повністю, інші старанно зберігалися, але ротація речей проходила постійно", - згадує Микола.

Через МерчМагаз за останні кілька років пройшла купа мерчу, серед якого трапляються дуже цікаві екземпляри — рідкісні вінтажні речі з цікавою історією та відповідною ціною. Про 5 із них ми й розповімо у цьому матеріалі. 

Slayer - World sacrifice tour 1988, T-shirt (350$)

Найбільш "жирна" річ зі списку — турова футболка Slayer - була знайдена на одному з ужгородських секонд-хендів у день завозу. Видно, що власник цієї речі дуже її беріг, стан близький до ідеального. 

Футболка робилася для європейської частини туру. World sacrifice tour розпочався у серпні 1988 року у США, де Slayer ділили його разом з Danzig. У вересні вони вирушили до Європи, де їздили разом з Nuclear Assault. Після цього музиканти повернулися до США для участі в турі Mercanaries of Metal разом Motorhead і Judas Priest. І вже у листопаді знов повернулися до Європи для другої частини World sacrifice tour разом з Motorhead і Overkill. Як бачите, на фото зображені саме дати європейської частини туру. А напис "World Sacrifice" чудово доповнюється лого гурту, виконаним у сатанинській тематиці.  

Футболка була продана на Ebay за 350$

Vintage Metallica – Unforgiven, 1994 Pushead (115-200$)

Вінтажна футболка Metallica – Unforgiven авторства легендарного Браяна Шредера, більше відомого під псевдонімом Pushead. Браян був вокалістом легендарного хадкор/панк гурту Septic Death, але по-справжньому став відомим завдяки своїм художнім роботам для таких гуртів, як Metallica, Misfits, Dr. Dre, Travis Barker, Kylesa, Necros, Prong, The Exploited, Stormtroopers of Death, Jawbox, Corrosion of Conformity тощо. Співпрацював з журналом Thrasher і компанією Nike.

Футболка дісталась Миколі на реалізацію від товариша, який колекціонує мерч ще з початку 90-х. На Ebay такі футболки коштують від 115$ до 200$. 

Cradle of Filth - Cruelty and the Priest, longsleeve shirt 1999 (300$+)

Досить рідкісна річ, з досить оригінальним оформленням. На принті зображений скривавлений священник із зав'язаними руками. Саме ця версія принта має текстурне гумове покриття — обличчя священника та його руки є рельєфними та нагадують горор маски для Геловіна. Точна ціна, за яку можна реалізувати цю річ, поки невідома, адже це найновіша знахідка нашого героя, однак моделі зі звичайним принтом продавалися на ebay за 300$. 

"Цей мерч був випущений під альбом "Cruelty And The Beast" 1998 року, який є улюбленим моїм релізом у дискографії гурту і першим блек-метал альбомом, купленим на CD. На момент придбання мені було чи 13, чи то 14 років. Така собі підліткова ностальгія", - додає Микола.

Exhorder – The Law Euro tour 1992, sweatshirt (250$)

Туровий мерч одного з батьків грув металу, зроблений до їх європейського туру на підтримку другого студійного альбому "The Law" 1992 року. В 1994-му гурт розпався, але у 2008 році був перший реюніон Exhorder, що тривав до 2011-го. Другий реюніон відбувся у 2017 році. Миколі вдалося побачити виступ команди минулого року на чеському фестивалі Brutal Assault, а вже цьогоріч на лейблі Nuclear Blast відбудеться реліз третього повноформатного альбому гурту "Mourn the Southern Skies". 

Річ з особистої колекції одного меломана, що була віддана для продажу. Ціна на ebay сягає 250$.

photo_2018-04-02_10-03-31

Youth of Today - Revelation Records, longsleeve T-shirt (240$)

Просто лонгслів Youth of Today від Revelation Records, куплений на секонд-хенді за 80 гривень. Був виставлений на Ebay за 40$, a в кінці аукціону переможець забрав його за 240$! Заруба за цей лот була страшна.

Можливо, і у вашій шафі ховаються справжні скарби? 

Дізнатися більше про МерчМагаз можна на офіційній сторінці:

https://www.instagram.com/merchmagaz/

Neformat.com.ua ©