Знайомство з лейблом Loneravn Records: 5 знакових релізів

Loneravn Records для нашої редакції — надійне джерело новин про українську doom metal сцену. Детальніше про те, як виник лейбл, що та чому він видає розповідає його засновник Євген Ворон. 

Що таке лейбл Loneravn Records

Це мій персональний проєкт, якщо можна так виразитися. Під цією назвою лейбл почав свою роботу в самому кінці 2015-го — на початку 2016 року. По суті це своєрідна реінкарнація двох моїх попередніх лейблів, закритих навесні 2014 року, які починали свою історію ще в далекому 1996-му. Один був присвячений виключно європейській фолк-музиці, другий же займався дум металом. І так на руїнах повалених навесні чотирнадцятого фантазій та ідей, які колись підживлювали їхнє існування, і виник новий лейбл Loneravn Records, який займається виключно doom metal та іншими жанрами, які мають пряме відношення до нього.

Дискографія

Найпершим релізом, під значком Loneravn Records став альбом фінського sludge death doom гурту ;Murder Hollow "Titan". Він був виданий як на фізичному носії, а саме на CD тиражем 500 копій, так і у цифровому вигляді

Останнє на сьогодні — цифрове видання другого альбому канадського gothic doom проєкту Haderach "Cult of Personality". Але на цю мить на 26 квітня уже запланований реліз спліта нідерландців Doomcult і киян Noyde, а також альбом дніпровської команди Koloss "In Memory Of H​.​P​.​L​.​".

Формат

Loneravn Records працює виключно з дум металом та напрямками, які, на мою думку, мають відношення до нього в тій чи іншій формі. Лейбл не обмежує свою діяльність якимось одним форматом. На сьогодні у наявності чотири видання на CD (тиражі понад 500 копій), а також чотири вінілові релізи (краудфандинг) і понад шістдесят цифрових релізів з презентацією колективів абсолютно на всіх центральних цифрових майданчиках світу. Але все ж, реалії сьогодення змушують все частіше і частіше звертатися саме до цифрових видань. Ідеологія лейблу, якщо можна так висловитися, заснована на популяризації мною улюбленого жанру. Більше мене нічого не цікавить. Й у світлі цього той же цифровий формат видань прекрасно вписується в цю, так звану, ідеологію.

Плани

Плани на цей рік? Та, чесно кажучи, ті ж, що і минулого року, і ті ж, що будуть в наступному — шукати цікавих представників жанру і намагатися, щоб їхню музику почуло якомога більше людей. Все до неподобства просто.

Так, карантин, і не тільки у нас, а й в усьому світі, вніс занадто багато коректив, і тут нічого сказати ... крім того, що звернутися до читачів з проханням: якщо у вас є що їсти, то сидіть вдома! Бережіть себе та своїх рідних! Щоб не було нудно, шукайте релізи мого лейблу на цифрових платформах і слухайте їх. Я і гурти мого лейблу, будемо щасливі, якщо ви не будете нудьгувати вдома, хоч би один вечір, слухаючи нашу музику. 

Найцікавіші релізи

На жаль, я не зможу відповісти тут прямо або ж однозначно. Річ у тому, що я не виділяю нікого. Кожен, без винятку, мій реліз унікальний і рідний для мене особисто, і мене не цікавить, хто з них менш або більш, наприклад, комерційно успішний. Тому можу назвати, наприклад, п'ять останніх, на сьогодні, релізів моїх підшефних гуртів. Це румуно-італійський gothic doom проєкт Voyage Noir, київський blackened death doom проєкт Sidus Atrum, британський doom rock проєкт Midnight Coven, doom з Аргентини Mörmo, і doom проєкт з Нідерландів Doomcult.

У каталозі лейбла понад шістдесят релізів, гурти практично з усього світу, але щоб не кривити душею, можу додати, що пишаюся тим, що серед них є і колективи з моєї улюбленої України. Це згаданий вище проєкт Sidus Atrum зі своїм нестримно зухвалим та агресивним death doom; оригінальний, шикарний та атмосферний doom проєкт Noyde; Discordant System з філософським, глибокодумним progressive post doom; Krypta з класичним, практично безсмертним gothic death doom і Asthme з нестримним і жорстким progressive death doom.

Loneravn Records у мережі:

https://www.loneravn.com.ua/
https://www.facebook.com/loneravn/
https://loneravnrecords.bandcamp.com/
http://pathofdoom.com.ua/
e-mail: voron_dp@ua.fm

Більше матеріалів про лейбли тут — https://www.neformat.com.ua/rubrika/znayomstvo-z-leyblom

Neformat.com.ua ©