5 найкращих грайндових альбомів від Олександра Білоуса

Сьогодні за п'ятірку найкращих альбомів відповідає Олександр Білоус, найбільше відомий своїм вебзіном Good Guys Go Grind. Це тематичний журнал для поціновувачів грайнд музики та її відгалужень. Сайт було засновано понад 8 років тому і з того часу локомотив не зупинявся ні на мить. За всі ці роки на вебзіні вийшло більш як 1500 рецензій та понад 200 інтерв'ю і ще купа буде попереду. 

Сьогодні я вам хочу представити свій топ-5 грайнд релізів цього року.

Inhumate — Eternal Life

Почнемо з ветеранів французької сцени. Eternal Life є заключним альбомом в історії банди (такий от був у них концепт). Звісно, трохи шкода, що ми не почуємо нових записів, але книга дописана, тож ловіть їх на концертах. Альбом виділяється яскравим записом та потужним звуком. Тут і там можна нарити купу цікавих випадів в інші жанри, що добряче приправляє цей альбом. Хлопці змогли перенести живу енергію (якою вони діляться на сцені) прямо у запис, а це не кожному вдається. Одним словом — ураган!

Youtube Music

 

Rot — Organic

Довгоочікуваний альбом цієї банди став останнім записом для їхнього незмінного басиста Алекса Бучо (спочивай з миром, друже). Ця подія розірвала серця багатьом, але хруст його бас-гітари на цьому альбомі полегшує біль. По суті, на мою думку, це найзріліша робота цих дядьків. Альбом звучить абсолютно не прямолінійно, як їхні старі речі, тут є чимало мелодій, цікавих поворотів на 90 градусів і інших штук. Звук, як завжди, має бразильське забарвлення, іф ю ноу вот ай мін. Відмічу потужну роботу в студії, все звучить та сяє… якщо ви якимось дивним чином не чули про цей гурт, то Organic вам точно сподобається!

SpotifyDeezer I Youtube Music

 

Lymphatic Phlegm — Roughly Excised — Putrefindings, Morbidescriptions And Necrognoses

Звістка про цей реліз мене щиро здивувала, позаяк гурт згнив ще давно. І знаєте що? Хлопці реально мене приголомшили. Ті, хто знають, що таке Lymphatic Phlegm, знають і, що їхня музика дуже специфічна (навіть у межах гор жанру), але щось пішло саме так! Основа все ще та сама (ехо ефекти та дратуючий саунд драм-машини), але ще тут є різні рифи, гітарні соло, кілька різних видів вокалів і т.д. От чого-чого, а такого я не очікував почути на цьому альбомі. Одним словом, молодці!

Youtube Music

 

Sanctioned — Annexation

І як же обійтися без Австралії сьогодні? Троє могутніх дідів зібралися докупи й утворили нову супер банду. У хлопців за плечима The Kill, Undinism, Fuck I’m Dead, Christ Crusher, Kutabare, Remains, Shitwreck, Open Wound, чи варто щось додавати? Грає це тріо традиційний грайндкор, але, звісно ж, в австралійському ключі. Однойменний альбом дуже боляче б’є по голові своєю потужністю та нестримною енергією. Ця робота має високу концентрацію бластбіту, але хлопці не забувають про старий добрий ді-біт. Музика вийшла різною, попри рамки жанру, немає такого враження, що пісні злиплися докупи... Всім шанувальникам міцного грайндкору дуже раджу!

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Blockheads — Trip To The Void

Пройшло вісім довгих років з моменту виходу останньої роботи цих потужних французів, і… Це очікування було виправдане на всі сто! Альбом розчавлює з перших же секунд. Чудове відкриваюче інтро з уривком з останнього інтерв'ю Джорджа Оруелла, а далі просто завіса з безкінечного гніву та бластбіту. Хлопці вилили увесь гнів у цей запис, за що їм величезна подяка. Окрім химерної енергетики, ця робота має чудовий саундпродакшн та добірку пісень. Я точно знаю, що хлопці довго відбирали пісні з купи накопиченого матеріалу, і, гадаю, саме тому цей альбом звучить не нудно, масивно та бадьоро. На мою думку, саме так має звучати зважений і обкатаний часом матеріал. Grind on!

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Більше матеріалів із серії ТОП-5 альбомів 2021-го шукайте тут.

Фото надане героєм матеріалу 

Neformat.com.ua ©