Музиканти гуртуються проти війни

Вже майже два тижні зброя бореться із тишею на українській землі. Зима відступила, а росія – ні. Тож музика продовжує закаляти дух тих, хто може собі дозволити відволіктися на неї.

Українськомовний метал-гурт Протидія видав пісню "Наша Ідея", якраз тоді, коли ми за неї боремося.

"Рано, чи пізно, ворожі сліди,

Дощ розмиє на нашій землі,

І ніби не було ніколи тут їх,

Гул від останньої кулі стих"

Чекаємо цього пророцтва більше ніж тепла.

Somali Yacht Club видали двохвилинний трек "Overpowered", виступивши проти тоталітаризму та імперіалізму, від яких роками страждає не лише росія, а й, чомусь, ми.

 

Донецький інді-проєкт LOSTSLEEP видав трек "8 Years Of Silence", сповнений втоми через події, що спіткали область, а також болю щодо долі цих міст, долі людей, які там живуть та про яких активно заговорили в світі лише зараз.

Київський електронний музикант Alien Body присвятив композицію нашій Мрії, єдиній в світі та тепер вже знищеній нещадними діями російської армії. Трек вийшов на столичному лейблі ШЩЦ.

Ще один електронний трек, але вже з Чорнобиля, де відбулася перша зустріч української та ворожої делегації, – Lostlojic видав композицію "Bayraktar", про техніку, яку ви не могли не бачити в дії, якщо слідкуєте за новинами.

Панки janpalach видали пісню "Seven Nails" й тим самим вступили до лав інформаційних воїнів, до лав розповсюджувачів правди.

Vampyr випускає свою останню композицію в рамках цього проєкту – "Agony of Scorched Earth". Це триб ’ют Батьківщині, українській землі та всім, хто поклав свої життя на їхній олтар. В основі пісні вірші Василя Стуса.

Knifeman перевидали свій кавер на Woundead, "Против твёрдых лбов", який вони початково робили для нашої компіляції "Neformat Family Covers Vol.1". Зараз пісня особливо актуалізувалася, тож обкладинку вони теж оновили до потреб часу.

Zavoloka відзначилася мінімалістичним треком "Kolomyika", тоді як власник лейблу, на якому вийшов трек, відзначився своєю небайдужістю до юдолі українців – голландець Albert van Abbe запропонував свою допомогу із пошуком житла біженцям.

Merzotna Potvora випустили максісингл "Metal Ablaze" – глорифікацію нашій країні, армії та метал-армії.

The Most Rated Death Kills відчули суспільну ЛЮТЬ й висловилися за багатьох:

"Нині єдині ми, міцні як ніколи І нам вже немає дороги назад"

Артисти зі Standard Deviation стоять разом за Україну по житті та на новій однойменній підбірці. Там є і Incorrect Waves, і вже згаданий тут Lostlojic, і багато хто з тих, про кого ви могли читати на Неформаті.

Паліндром та Ship Her Son виклали ніскільки не перебільшену реальність в одній пісні – "Спи".

 

Renata Kazhan рахує дні з 24.02, це вже стало звичним заняттям для всіх українців. Що ж, ми таки переступили містичну тринадцятку, ми вистояли другий тиждень боротьби.

Ми продовжуємо давати слово музикантам на наших веб-сторінках і наразі це слово #війназупинись!