Ocean Bloom - Цветение океана (2017)

Після емоційно-виснажливого дня, коли голоси в голові не можуть вгамуватися, а серце калатає так швидко, що здається от-от треба випити фірмовий заспокійливий коктейль "ново-пассит із темним пивом", на допомогу приходить музика, що створена для розвантаження розуму. Звісно, кому як, але сьорф, замішаний на лайтовому гаражному інді – це найкращий аналог для дикого напою з речення вище.

Столиця чіллу України – місто Одеса, звідки й вийшли двоє молодиків, котрі наразі і представляють дует Ocean Bloom. Якщо ти хоч раз потрапив на їхнє живе шоу, отримуєш масу задоволення і не можеш зрозуміти, чому ці хлопці досі не збирають повні зали, а їхні треки не є у списку OST для якихось голлівудських фільмів про просте життя.

Їхній шлях почався всього кілька років тому, і за цей час на саундкладі дуету назбиралося кілька треків, один з яких таки став саундтреком, але, на жаль, не для голлівудського кіно. Тут не менш цікава альтернатива трапилася - музика гурту оформила виставку фотографу під ніком Lerarela.

Пісні, доступні на ресурсі, уже натякають, що творчість хлопців переповнена енергією відпочинку та хвиль Чорного моря. Переконатися в цьому можна вже з першого треку. Середньотемпові пісні легко лягають на вухо і не викликають відрази типовим солоденьким звуком. До речі, щодо звуку. Хлопці записали все одним дублем, всі інструменти разом, подекуди вигадуючи музичні рішення по ходу запису. Але нарікань на зведення і мастеринг нема – все як треба.

Так, "Цветение Океана" має доволі гаражне звучання, але не має гаражної енергії 1960-х. Однак для музики, що створена для чіллу, ця енергія і не обов’язкова. Заплющивши очі, уявляєш музикантів у гавайських сорочках на березі океану, вони грають на пляжній вечірці для медуз та замріяних безтурботних кайфовщиків. А віддзеркалення заходу сонця на поверхні води наче несе в’їдливі мелодії кудись далі, де цю музику зустрічає помаранчеве небо і вже відкритий океан.

Завдяки усім педалям ефектів, яких, до речі, багато через особливості складу гурту, деякі мелодії дійсно дуже сильно в’їдаються. Лупер допомагає "Giant Strip" не виходити з голови довгий час, а все інше чомусь просто робить твій настрій набагато більш флегматичним і на обличчі з’являється гедоністична посмішка. Мабуть, це властивості стилю одеситів.

Але деякі деталі все ж залишають питання. Якщо з приводу звуку зрозуміло все, то обкладинка цього релізу муляє око. Звісно, тут зображені музиканти, які відтворюють настрій альбому: простий, легкий, океанічний і трохи абсурдний. Менше з тим, тут мала бути якісна картинка, яка б передавала цей самий настрій. Благо, дизайнерів, які побачили б щось відповідне вистачає.

Та, пробачивши обкладинку, хлопцям треба віддати належне за те, що вклали живість у процес запису й атмосферу одеської філії світового океану - у реліз. Сподобається, в першу чергу, тим, хто хоче відпочинку не тільки тілом, але й розумом, бо коли слухаєш треба лише вміти насолоджуватися простотою життя, зрозумівши, що складнощів не існує.

Ocean Bloom у соцмережах:

1. Touch you
2. Giant strip