Українська Вікіпедія проводить конкурс статей про музику

Вікі любить музику — це конкурс статей, метою якого є створення і покращення статей в Українській Вікіпедії на музичну тематику. Організатором є громадська організація "Вікімедіа Україна". Конкурс триває з 1 по 30 червня 2018 року включно.

Організатори умовно поділили поняття "музики" на дві групи:

Група 1: спеціалізовані статті — теорія музики і музичні терміни, музичні інструменти та програмне забезпечення, стилі і жанри тощо.
Група 2: загальні — композитори, виконавці, пісні, альбоми, музичні заклади освіти, події (концерти, фестивалі) і т.д.

Також для учасників конкурсу поданий перелік статей, які можна створювати для конкурсу, хоча можна також пропонувати свої теми. Статті можуть стосуватись музики у всіх аспектах цього поняття, але вони мають ґрунтуватися на авторитетних джерелах, не містити плагіату та дотримуватись нейтральної точки зору – такими є загальні вимоги Вікіпедії. 

Відповідно оцінювати статті будуть дві команди. у першій знаходиться, до прикладу, Андрій Бондаренко — композитор і піаніст, автор більше 6800 статей, людина, яка започаткувала Вікіпроект:Музика.А у групі номер два знаходимо Ляну Мицько, відому львівську організаторку концертів. 

"Основною метою проведення цього конкурсу є наповнення української Вікіпедії статтями про музику, — зауважує ініціаторка й членкиня оргкомітету конкурсу Юліанна Царук. — Зараз в найпопулярнішій енциклопедії всього приблизно 29 000 статей про музику, що становить менш як 4% всієї кількості статей. Якщо порівняти з нашими сусідами, польською Вікіпедією, це більш ніж вдвічі менше — у pl.wikipedia.org таких статей приблизно 70 000, понад 5% всіх статей польською. Українці вважають себе співочою нацією, тож обов’язково покращать такий стан справ протягом конкурсу! Крім того, ми б хотіли, щоб наша вікіспільнота поповнилась справжніми меломанами".

Переможцями стануть два конкурсанти, які наберуть найбільшу кількість балів.Саме вони отримають головний приз - 5 тисяч гривень. 

Взяти участь у проекті можуть всі охочі. Детальніше про умови участі в конкурсі та вимоги до самих статей читайте на офіційних сторінках конкурсу:

https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=2619417