Neformat Fest 2019: Septa

Neformat Fest 2019 — це подія, яка бере одні з кращих андеграундних гуртів України. Закордонних хедлайнерів не передбачається, як і не було їх на попередніх наших фестивалях. А проте ми впевнені, що всі ті проєкти, які виступатимуть на івенті, варті уваги та поваги слухачів.

Саме тому ми поговорили з усіма нашими учасниками та поставили їм кілька питань. Перші наші герої — одеський metal гурт Septa. На запитання відповідає фронтмен гурту Євген Тимчик. 

— Що для вас означає / з чим у вас асоціюється Неформат?

— Це щось заповітне. Пам'ятаю чи то 2013-ий, чи то 2014 рік, і я дуже просився, прямо писав усім і нічого. Ну ми тоді ще такі були, неотесані, чи що, та й склад ще не дуже зміцнілий був на той момент, тому все справедливо. Але потім у 2016 році нас вже кличуть, як майже хедлайнерів, але виник конфлікт через те, що ми повинні були виступати за пару тижнів на іншому фестивалі, теж у Києві. І ось нас оголосили, пост повисів десь хвилин п'ятнадцять, а тим часом за лаштунками вибухнув скандал, і анонс довелося видалити. Тобто знову не вийшло. Але цього разу напевно. До речі, не можу сказати, що ми якось особливо пов'язані з самим форумом, як багато хто, просто у нас в Одесі на той час був свій, і всі ці форумні заруби у нас відбувалися локально. Але все одно для нас це знаково.

 Яку програму готуєте до фесту? Що плануєте зіграти?

— Ми востаннє виступали у листопаді минулого року, і така пауза була викликана багатьма причинами, але цей час не було витрачено даремно. Потрібно було зазирнути в себе, скорегувати свої плани, і взагалі зрозуміти, яким буде наступний крок, і найголовніше, яким далі буде звук гурту. Ось його ми й хочемо презентувати на цьому фестивалі. Мені здається, що нове звучання багатьох здивує. Плюс є думки про саму постановку шоу, і як це має виглядати. Якщо вийде все реалізувати, то буде дуже круто.

— Розкажіть, будь ласка, про свій найвдаліший виступ.

— Тут просто: власне, торішній саппорт Stone Sour. Це була наша найбільша публіка, п'ять тисяч людей. Після такого ми були заряджені на великі звершення, але довелося цю енергію ненадовго консервувати. Але насправді я пам'ятаю і дуже вдалі концерти у маленьких клубах, де свій двіж, який не можна відчути на таких великих майданчиках. Ось з Ніцше на Back to Youth ми теж нормально так зарядилися на успіх. Коли у тебе до 15-20 виступів на рік, то всі вони вдалі. А найбільш невдалим для нас, до речі, був Winter Mass.

— Яку свою пісню чи реліз вважаєте найбільш важливим. Поясніть, чому.

— Ну, майбутній, звичайно. Там стільки сублімації та саморефлексії, дуже багато мета-оповідей, ну і як музиканти ми там вже набагато потужніші. Але якщо говорити про ті, що були, то у рамках колективу всі наші релізи важливі, тому що це певні віхи у розвитку гурту, і я навіть зараз можу до кожного альбому повернутися і щось відчути, почути там. Але глобально це, звичайно, "Sounds Like Murder," де просто дуже велика робота була пророблена, і після нього багато чого стало на свої місця. А найважливіша пісня для нас - "Destroyer, Pts. 3 & 4".

— Які плани гурту до кінця року?

— Я вже їх у певному сенсі розповів. Випустити новий альбом, це буде складно встигнути зробити, але ми спробуємо. Отож, попереду кліпи, меми, хайп, інтерв'ю, рецензії, і весь цей джаз.

Фестиваль відбудеться у клубі Bingo 31 серпня. Квитки вже можна придбати онлайн по 350 гривень, кількість обмежена. Зауважимо, що до дня фестивалю ціна на квиток поступово зростатиме. 

Інтерв'ю з іншими учасниками - https://www.neformat.com.ua/ua/rubrika/neformat-fest

Подія у соцмережах: 

https://www.facebook.com/events/342012529787442
https://t.me/neffest19

Septa у соцмережах:

https://septa.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/septaisnotaband
https://www.youtube.com/user/septaisnotaband
https://www.facebook.com/septaisnotaband
http://vk.com/septaisnotaband

Neformat.com.ua ©