Diminium оприлюднює дебютний альбом

Днями метал-формація Diminium збагатилася новим альбомом – "Dissonant".

Цей альбом постав на базі попередніх синглів. Ті, свого часу, почали набирати обертів і втягнули виконавця в масштабнішу роботу над першим повноформатником, якої він не планував.

"На самому початку все було сумбурно, оскільки доводилося працювати під час блекаутів. Плюс, зважаючи на мій моральний стан наприкінці 2022 року, це було досить складно", – розповідає Dimi Rich, засновник проєкту, Неформату.

Однак надалі музикант натрапляв лише на хороших людей, разом із якими вони розвивали цей альбом. Зокрема до його створення долучилися Mартіно Гараттоні, бас-гітарист гурту Ne Obliviscaris, Ксавье Дюмо, клавішник Godspear, Віталій Попфалуші aka Exaltation, вокаліст і басист Monumental, Тоні Чеппел і Анжеліка Зизич, а також Емел Туаіті.

Додатково Зак Муншайн допомагав виконавцю з просуванням альбому, і це вже не перша їхня співпраця. Водночас увесь саундпродакшн засновник Diminium виконав самостійно.

Як уже згадувалося, автор проєкту був пригнічений подіями 2022 року. Тож цілком очікувано, що музика вибудувалася навколо його морального самопочуття.

"Загалом, [цей альбом] це реакція на все, що відбувалося навколо мене. 2022 рік – досить похмурий. До того ж у моєму житті відбулася низка негативних ситуацій, котрі під кінець року мене вибили з колії. Щоб якось розгрузитися, я почав писати багато музики й попутно відправляв нею увесь світ до пекла", – додає Dimi Rich.

Тепер же, після релізу, виконавець зосередився над демозаписами для свого наступного альбому. Його запис запланований на лютий 2024-го. Окрім того музикант шукає колег для живих виступів, отож цілком можливо, що ми зможемо почути Diminium наживо вже незабаром.

Diminium – метал-проєкт, який заснував ужгородський саундпродюсер Dimi Rich наприкінці 2022 року. Музику проєкту створює його засновник разом із різними запрошеними музикантами, у ній поєднуються елементи атмосферного та прогресив-металу. Дебютний реліз проєкту, сингл "Havoc" (2023), швидко привернув увагу європейських радіостанцій.

Diminium у мережі:

https://www.instagram.com/diminiumetal/

Фото обкладинки – надав виконавець