Robustfellow видав раритетний мініальбом Thank You Iceland

EP "Ruins" від Thank You Iceland – це знаковий реліз у серії Robustfellow Dig, "діамант міцної сцени", який лейбл витримував на полиці протягом 10 років.

Thank You Iceland — це рок-гурт, створений у 2009 році в Києві, який об’єднав ноти пустельного та гаражного року з присмаком психоделіки. Черпаючи натхнення у таких команд, як Queens of the Stone Age та Black Sabbath, а також різноманітних стоунер-рок-гуртів, Thank You Iceland створили характерне звучання, яке було водночас потужним і мелодійним. Саме з цим матеріалом хлопці були учасниками Robustfest 2013, однак вже наступного року, 2014-го, гурт розпався, а музиканти через війну в Україні роз’їхалися по всьому світу.

До складу Thank You Iceland входили: Сергій Моргунов – вокал, Андрій Ткаченко – гітара/вокал, Богдан Зморович – соло-гітара, Гоша Тихий – ударні та Олексій Аксенов – бас.

Реліз також доступний на стримінгових платформах 

Цьогоріч у рамках серії Robustfellow Dig Філ Добров з колегами видав чотиритрековий мініальбом гурту – "Ruins", що, як йдеться у пресрелізі, демонструє унікальне звучання та стиль Thank You Iceland: від пульсуючих ритмів "Pandora" до болотистої та атмосферної "Ruins". Це перший і єдиний мініальбом хлопців, а датою його релізу стала десята річниця знакового Robustfest vol.III (2013), де музиканти ділили сцену Старої Опери з такими гуртами як The Machine [NL], Belzebong [PL], The Brimstone Days [SWE], Loinen [FIN], Somali Yacht Club, Keepleer 18 та іншими.

Нагадаємо, що сама по собі Robustfellow Dig – це серія невеличких за тривалістю та вагомих за змістом цифрових релізів міцної сцени, яка виходить у рамках лейбла Robustfellow. Першим був Heralds, progressive stoner/sludge з Дніпра, а другим — власне, Thank You Iceland. Третій реліз у серії поки є таємницею, але вийде він також цьогоріч. 

"Серія Robustfellow Dig стартувала ще у 2015 році з мініальбому гурту Heralds зі знаковою обкладинкою від xNinja. Протягом восьми років це був єдиний цифровий реліз на Бендкемпі лейбла, який не супроводжувався жодним фізичним носієм чи мерчем. З часом додалося ще декілька невеличких, смачних релізів, які були закинуті на архівну полицю і терпляче чекали свого часу.

На третій місяць війни ми вирішили реанімувати серію, щоб дати волю цим творам, бо хтозна, що може статися... Вадим Кулін майстерно задизайнив логотип для серії Robustfellow Dig. Відновилася комунікація з гуртами, продовжилася робота над обкладинками та пресрелізами", – розповів у коментарі Неформату засновник лейбла Філ Добров. 

Він також додав, що війна значно вплинула на розвиток лейбла, однак попри всі труднощі команда Robustcrew підтримує зв'язок та рухається згідно з планом. 

Виступ Thank You Iceland на Robustfest 2013

RobustFellow у соцмережах:

https://www.facebook.com/RobustfellowProds/
https://robustfellow.bandcamp.com
https://www.youtube.com/user/TheRobustfellow
https://www.instagram.com/robustfellow_prods/