Kurs Valüt випускають сингл і кліп

Сьогодні Kurs Valüt оприлюднили композицію "Next" і відеокліп на неї. Із цим релізом починається новий музичний етап гурту.

Виконавці почали свою роботу над синглом у перші тижні повномасштабного вторгнення.

"[Тоді] комендантська година у Дніпрі починалася ледь не о 19:00. Повітря пісні – це повітря перших хвилин після початку комендантської. Тотальна параноя навколо всіх і всього", – каже Євген Гордєєв у пресрелізі.

Відеокліп був знятий на камеру відеоспостереження. Його зрежисував Максим Коцький. Однак самі музиканти відділяють сам свій трек від його візуалізації й тим самим передають право довільних асоціацій слухачеві.

 

За словами режисера відеокліпу, у ньому досліджується тілесність війни.

"Спільне наламане око війни стає невід’ємною частиною нашого суспільного досвіду. І нехай. Із вірою в кінечну перемогу і з нескінченою тривожністю", – додає Максим Коцький.

Для музикантів ця композиція стала способом осмислити тодішні відчуття:

"Текст – лише інтерпретація музики, а музика – інтерпретація тодішнього стану", – кажуть вони.

Варто додати, що цей сингл – перший реліз виконавців за два роки.

Kurs Valüt – електронний дует, який заснували музиканти Євген Гордєєв і Євген Касьян у Дніпрі, в 2017 році. Тоді їхньою метою була популяризація minimal wave в Україні. Наразі в дискографії формації два повноформатники, кілька кліпів і синглів. Гурт видає музику на місцевому лейблі Dnipropop.

Kurs Valüt у мережі:

https://www.facebook.com/gurtkursvalut/
https://www.instagram.com/kursvalutband/

Фото обкладинки – Masha Mellifluous