Defiant випустили четвертий альбом і розпалися

Нещодавно запорізький павер-метал гурт поділився одразу двома новинами — про вихід четвертого повноформатного альбому "No More Heart" та про припинення діяльності колективу. 

Передумови для розпаду, за словами музикантів, зʼявились ще до повномасштабного вторгнення.

"З кожним роком відвідуваність концертів ставала все гіршою. Ми завжди досить прискіпливо ставилися до нашої творчості. Це вимагало певного часу, зусиль та чималих фінансових витрат, щоб робити якісний продукт європейського рівня. Але, як показала практика, слухачам на концертах більш цікаво слухати кавери, ніж авторський продукт. Тож падала зацікавленість займатися музикою далі. Восени 2021-го ми вирішили зробити перерву у репетиціях та концертній діяльності, продовжили лише студійну роботу над альбомом. Не було ніяких ознак, що ця перерва може закінчитися найближчим часом. А з початком війни стало не зовсім до музики. Ми вирішили поставити крапку, тим більше, що момент, так би мовити, доволі підходящий. Ми не розпалися зненацька, не залишили хвостів. Записали та видали усі пісні, які були створені. З чистою душею можемо сказати, що залишили свій слід в історії музики", — розповів у коментарі Неформату Андрій Турковський, засновник гурту та гітарист.

 

Запис четвертого альбому Defiant почали ще восени 2020 року, зібрали для цього всі пісні, як нові, так і переосмислені старі, що не були записані раніше. Запис тривав до весни 2021-го, і всього музикантам вдалося записати 14 пісень, з яких вони планували зробити 2 альбоми. Перший з них — "No More Pain" — вийшов минулого року, а "No More Heart" ми почули вже цьогоріч. Майже всі релізи гурту з 2016 року писав і зводив Дмитро Михайлов на Studioroom87. 

"Оскільки це пісні, написані у різний час, єдиної концепції не було і тематика пісень досить різноманітна. Від соціальних та антивоєнних до фентезійних. У процесі роботи вирішили зробити це двома частинами одного альбому. Назви альбомів — слова з треку "When eyes are cold" з альбому 2021 року", — додає Андрій Турковський. 

Обкладинки до цих альбомів музиканти замовляли у студії Mayhem designs. Вони зроблені у фентезійному стлі, а референсом для них стали пісні "Breaker of chains" (2021 року) та "Final stand" (2022).

"Лірика цих пісень написана під впливом "Game of Thrones" та "Lord of the Rings". Тому на обкладинках є деякі пасхалки, як герб Гондору, башта темного володаря, дракон", — розповідає музикант.  

Наразі музиканти не мають чітких планів через невизначеність ситуації, але загалом планують займатися музикою надалі.  Басист Олег Яковлев та ударник Євген Смолін зараз не грають, але їх повернення в музику цілком можливе колись у майбутньому. Вокаліст Станіслав Прошкін планує спробувати себе у постпанк проєкті. А сам Андрій Турковський має намір працювати у двох напрямах — у металі, близькому до творчості Defiant, та у радикально іншому стилі. 

Defiant — запорізький power metal гурт, що розпочав діяльність у 2008 році, один з найвідоміших представників жанру в Україні. Основна музична ідея Defiant – гармонійне поєднання енергії та мелодизму. Тематика пісень гурту поступово змінювалася від міфологічно-фентезійних тематик до соціальних. На рахунку колективу кількадесят виступів, включаючи сольні концерти та участь у масштабних українських фестивалях, чотири мініальбоми, чотири повноформатники та два сингли. 

Defiant у мережі:

https://www.youtube.com/c/Defiant_UA
http://defiant-band.com/
https://www.facebook.com/DefiantBand/
https://instagram.com/defiant.band/

На обкладинці — фото Надії Олександрової